2014. május 8., csütörtök

Tereskova: Portré festést vállalok - Orbán 57-szer




Portré festést vállalok

címmel Nagy Kriszta x-T kiállítás nyílik a Godot Galériában 2014. május 15-én, 19 órakor.

A kiállítás gerincét a művész legfrissebb sorozata, 57 darab Orbán Viktor porté alkotja.
Kizárólag a kiállítás ideje alatt, akciós áron darabja 56.990.- forintért megvásárolható!

Megnyitja Cséka György esztéta, kritikus.

A kiállítás június 14-ig tekinthető meg a galéria nyitva tartási idejében keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között.

Godot Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.




Index-hír:

Nagy Kriszta Tereskova több tucat portrét készített Orbán Viktorról, és ezeket nemsokára ki is állítja egy galériában.

"Portré festést vállalok" címmel május 15-én nyitja meg új kiállítását Nagy Kriszta, vagyis Tereskova, aminek keretében 57 képet állít ki kizárólag Orbán Viktorról. A Godot Galériában este 7-kor megnyíló kiállításon darabonként 56990 forintért lehet megvásárolni a miniszterlnököt ábrázoló alkotásokat egészen június 14-ig. A botrányairól is ismert művésznő tavalyi kiállítását cenzúrázták túlzott pornográfia és vallásgyálázás miatt, még régebben beszólt Fábrynak és Gesztinek, de ő volt az is, aki nyolc éve virtuálisan odaszart a Parlament tövébe.

Frissítés



Nagy Kriszta x-T Portréfestést vállalok - Finisszázs


Pár nappal meghosszabbítva, június 17-ig látogatható Nagy Kriszta x-T Portréfestést vállalok című kiállítása a Godot Galériában, amely kiállítás gerincét az azóta elhíresült, változatos reakciókat kiváltó és igen kelendő „Minta” című sorozat, azaz az 57 darab akciós Orbán Viktor portré alkotja.

A kiállítás utolsó napján, június 17-én, kedden, amely napon a Godot Galéria rendkívüli nyitva tartással, 9-22-ig látogatható, a finisszázson egyedülálló esemény tanúi lehetnek az érdeklődők. Csak ezen a napon kiállításra kerülnek a kiállítás megnyitása óta megalkotott új sorozatba és koncepcióba illeszkedő Orbán Viktor képek. Az új sorozat indításának apropói az újabb megrendelések, igények és a fölényesen megnyert EP-választás, a sorozat címe is ez: „12 mandátum”.

Az új képek nagyobbak és ha lehet, még színpompásabbak és tükrözik a kiállítás megnyitása óta a művészt ért benyomásokat. Legfontosabb ezek közül a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak a képvásárlása, amelyre reakcióként két képet is alkotott Nagy Kriszta x-T, amely képek először lesznek láthatók a finisszázson, és amely alkotásokkal, célja szerint Orbán Viktor feleségét is beleírta, belefestette a művészettörténetbe.

Az új sorozat képei úgyszintén akciós áron, 68.990,- forintért vásárolhatók meg.

A kiállítás ezzel, egyedülálló módon másként ér véget, mint ahogy kezdődött, hiszen a kiállítás anyaga a friss sorozattal majdnem megduplázódik az utolsó napra! Az alkotó átírja a kiállítás műfajának szabályrendszerét, amely hagyományosan egy többé-kevésbé zárt műtárgy-együttes bemutatásaként definiálható, oly módon, hogy egy permanens fejlődésben, megújulásban lévő, a környezetre, az igényekre is reagáló, lezáratlan műtárgyfolyamot tár elénk.

A kiállított új sorozathoz ugyancsak rendhagyó akció kapcsolódik a finisszázs napján. Minden látogató, aki június 17-én, kedden megtekinti a kiállítást, egy számot kap, amely hátoldalára felírva saját nevét, részt vehet a nap végi sorsoláson, amelyen az új sorozat egy Orbán Viktor portréja kerül kisorsolásra!

A finisszázst 20:00 kezdettel egy a művekről és az általuk felvetett kérdésekről szóló
„Hatalom és művészet, avagy hatalom-e a művészet” c. beszélgetés zárja, melynek résztvevői:

Bordács Andrea esztéta és Oltai Kata kurátor.

A beszélgetés moderátora: Cséka György esztéta.

A beszélgetés után kerül sor az Orbán Viktor portré kisorsolására.

---


Kapcsolódó anyag:

Puszi, Orbán (a miniszterelnök plakátja)

Politikai célzatú honlapoptimalizálás: Megbukott, lemondott a miniszterelnök

Tereskova Orbán Viktor-portréi (Nagy Kriszta, portréfestés)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése