2019. október 24., csütörtök

A Magvető versesköteteinek bemutatója

Szijj, Fekete, Purosz

Három verseskötetét mutatja be a Magvető Kiadó október 29-én, kedden 17 órakor a Magvető Caféban (1074 Budapest, Dohány u. 13.).

Szijj Ferenc versei azokból a mondatokból és belső monológokból állnak, amiket olyan nehéz elmondanunk másoknak, de egyfolytában mormolunk magunkban. Adott egy város és vidéke: Kézdivásárhely a maga történeteivel és tereivel, tradícióival és titkaival. A hely és az idő mitológiája köré íródik Fekete Vince epikus-ironikus lírája. Purosz Leonidasz verseskönyve azt a sokféle társadalmi és lélektani körülményt vizsgálja, amelyek között ma egy fiatal felnőtt férfivá kénytelen válni. A szerzőkkel Turi Tímea és Szegő János beszélget.


Szijj Ferenc: Igazi nevek

Versek művekről és művészekről
Szijj Ferenc: Igazi nevek Szijj Ferenc versei azokból a mondatokból és belső monológokból állnak, amiket olyan nehéz elmondanunk másoknak, de egyfolytában mormolunk magunkban. Mondatok, amiken fennakadunk, amik nem eresztenek, amik felemelnek. Amik mégiscsak képesek összekötni minket másokkal.

Megjelenés: 2019. október 21.
Oldalszám: 144 oldal
Méret: 135 x 197 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 2699 Ft
ISBN: 978 963 14 3873 4


 


Fekete Vince: Vargaváros

Szerelmes földrajz – versek Kézdivásárhelyről

Fekete Vince: Vargaváros Adott egy város és vidéke: Kézdivásárhely a maga történeteivel és tereivel, tradícióival és titkaival. A hely és az idő mitológiája köré íródik Fekete Vince epikus-ironikus lírai körpanorámája, amely gyűjtőlencseként fogja be nem csupán e térség megannyi érzéki részletét és gazdagságát, hanem működésében és ereje teljében mutatja Fekete Vince költészetét, a drón-perspektíva tágulását, a költői nyelv felszabadulását. A Székelyföldön élő költő, Fekete Vince új kötete kalandos kirándulás, különleges szintézise az archaikusnak és a posztmodernnek, egymás mellé kerülnek a hiedelmek, a legendák, az idézetek és a források. „Árvalányhaj nyílik mindenik ablakban. / A házak mind kürtőskalácsból vannak.” A költő a talált tárgy(ak)at pedig nekünk adja tovább. A Vargaváros a magyar költészettörténetben nagy hagyománnyal bíró, az epikára nyitó, a balladák felé mélyülő szerelmes földrajz újabb szép példája.


Megjelenés: 2019. október 22.
Oldalszám: 224 oldal
Méret: 134 x 197 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 3699 Ft
ISBN: 978 963 14 3946 5

Purosz Leonidasz: Egy férfi sosem hagyja félbe

Versek a férfivá válásról

Purosz Leonidasz: Egy férfi sosem hagyja félbe Szabad-e a fiúknak sírniuk, szabad-e a fiúknak kiabálniuk? Purosz Leonidasz verseskönyve azt a sokféle társadalmi és lélektani körülményt vizsgálja, amelyek között ma egy fiatal felnőtt férfivá kénytelen válni. Miféle játszmák, miféle versengések közepette kell erősnek mutatkoznia, mikor lehet sebezhető? Meddig lehet próbálgatni a hangot, a lehetőségeket, ha a kamaszkor kibúvói már bezárulnak? Purosz Leonidasz versei bátrak, meglepőek és érzékenyek, mint a veszekedés közben elhangzó tapintatlan igazságok.  

Megjelenés: 2019. október 21.
Oldalszám: 72 oldal
Méret: 100 x 170 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 1999 Ft
ISBN: 978 963 14 3947 2


 
Más:


Kedves Partnereink, Barátaink!

Szeretettel meghívjuk Önöket a NIEM (Nemzeti Integrációt Értékelő Mechanizmus) projektünk A különbség, ami számít című nemzetközi konferenciájára, amelyet a lengyel Közigazgatási Intézettel (Instytut Spraw Publicznych) és a brüsszeli székhelyű Migration Policy Grouppal közösen, október 28-án tartunk az Európai Ifjúsági Központban!

NIEM projektünk célja, hogy felkészítse az integrációval foglalkozó szakembereket és döntéshozókat az új kihívásokra, elősegítve a nemzetközi védelemben részesülők integrációs lehetőségeit. A projektről itt tudhat meg többet.

Ennek keretében évek óta először és Budapesten nyílik lehetőség nemzetközi konferencián nemzetközi szakértők (Migration Policy Group, Instytut Spraw Publicznych), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR Central Europe), az Európai Bizottság (Európai Bizottság Magyarországi Képviselete) képviselői és kormányzati szereplők; köztük az egykori német integrációs kormánybiztos, és reményeink szerint magyar kormányzati szakemberek részvételével beszélgetni a menekültintegráció kérdéseiről. 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció ITT: https://www.isp.org.pl/en/events/differences-that-matter-international-conference-on-measuring-refugee-integration#registration-form-what-scenarios-for-the-eu-budget-after-2020-kopia 

A konferencia angol nyelven zajlik, magyar szinkrontolmácsolás biztosított.

Bővebb információ Egyesületünk Facebook eseményében: https://www.facebook.com/events/2397169257207534/

Köszönjük, ha konferenciánk sikerét a hír megosztásával is segítik.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése