Kognitív viselkedésterápia. Pánikbetegség kezelése otthon

 Kognitív viselkedésterápia otthon


Virtuális pánikrendelő - A kognitív viselkedésterápia alkalmazása otthon és a pánikzavart kiváltó helyszíneken - az agorafóbia gyógyítása - Budapest Online:

Agorafóbia és szorongásos pánikbetegség kezelése a kognitív pszichoterápia módszerével Budapesten

Szakemberek szerint a szorongásos pánik leküzdhető. Igaz, tudni kell, hogy a pániknak nem csupán a kognitív elmélete létezik. A biológiai teória a szervek működésére, kémiai anyagokra, hormonokra vezeti vissza a pánikroham kialakulását, a társadalmi elmélet pedig főleg a szociológiai körülményeket teszi felelőssé a pánikbetegség létrejöttéért, elsőként említve a munkahelyi, családi frusztrációt, a stresszt, a kudarcélményeket. Ám az utóbbi időben a legelterjedtebbek azok a nézetek, amelyek szerint a pánikbetegség voltaképp inkább csak viselkedési zavar, és akár távoktatás keretében is lehetséges az öngyógyítás.

Ebből kiindulva a szorongásos és fóbiás betegségek, így az agoraphobia is hatékonyan gyógyítható videós otthoni kognitív viselkedésterápia segítségével, lévén e szerint a felfogás szerint a szorongásos félelmi rohamok és fóbiák, s a hasonló mentális panaszok nem genetikai hibákból vagy fiziológia elváltozásokból és nem is szociális traumákból következnek, hanem alapvetően tanult, beidegzett viselkedészavarok, így egy újabb tanulási folyamattal gátlás alá helyezhetők. Ezt szolgálják a terápiás tréningek: pszichológusok (pszichoterapeuták) segítségével a pánikbeteg fokozatosan megtanul felülkerekedni a pánikhelyzeteken és legyűri szorongásos tüneteit. Az új tanulási folyamat egy ideig új és újabb megerősítésre szorul, ám idővel a páciens elszakadhat terapeutájától és teljes értékű önálló életet élhet.

Budapesten számos pánikrendelő áll a szorongásos panaszokkal jelentkezők rendelkezésére. Ezen a weblapon is ajánlunk egyet:
Könyv: pánikbetegség kezelése kognitiv viselkedesterapia alkalmazasaval
Kognitív viselkedésterápia

Perczel Forintos Dóra · Mórotz Kenéz

Kognitív viselkedésterápia könyv

 könyvajánló

Már több mint fél évszázada, hogy a pszichoterápia történetében fordulópontot jelentő kognitív szemlélet megjelent és ezzel a viselkedésterápiás megközelítés az első lépéseit megtette. Az akkor a biológiai-kémiai-fiziológiai szemléletűek által erős fenntartással kezelt új irányzat azóta rendkívüli fejlődésen ment keresztül, s míg kezdetben inkább csak a manifeszt viselkedéssel foglalkozott, mai formájában már a kognitív folyamatok megértésére és kezelésére vonatkozóan is gazdag eszköztárral rendelkezik. Az itt bemutatott és ajánlott könyv, a kognitív-viselkedéses nézetrendszer fejlődésének, és az irányzat tudományos alapjainak bemutatása mellett, elsősorban a gyakorlati felhasználás szempontjait szolgálja. A hiánypótló és minden szakember asztaláról nélkülözhetetlen kiadvány ismerteti az irányzat főbb módszereit, s külön fejezetekben foglalkozik a főbb pszichiátriai zavarokban alkalmazható kognitív viselkedésterápiás elvekkel és technikákkal. A szerzők arra törekedtek, hogy sok eset és gyakorlati példa ismertetésével segítsék a szakembereket a szorongásos zavarok, étkezési zavarok, hangulatzavarok, szexuális zavarok, valamint az addikciók korszerű kezelési elveinek és módszereinek megismerésében. Foglalkoznak a pszichózisok kezelésében alkalmazható módszerekkel is, valamint a kognitív viselkedésterápia gyermekkori és serdülőkori alkalmazásának lehetőségeivel. A kötet hiánypótló, hiszen hasonló összefoglaló szakkönyv magyar nyelven még nem jelent meg. Elsősorban a pszichoterápiát művelő pszichológusok, orvosok, pedagógusok számára ajánlható, de haszonnal forgathatják érdeklődő laikusok is, vagy azok, akik maguk is érintettek a kötetben tárgyalt egy-egy problémában.

Kognitív viselkedésterápia segítségével leküzdhető a pánikbetegség és a szorongás. Pszichoterápia Budapest - pszichológia 

Könyvekből nem lehet meggyógyulni. Videókból esetleg. Forduljon pszichoterapeutához - a fenti linkek alatt megtalálja elérhetőségét -, aki közvetlenül a pánikrohamot kiváltó helyszínen vagy oktatóvideók segítségével tanítja meg a rossz beidegződések felülírását lehetővé tevő gyakorlatokat. - Fototerápia, napfény-kezelés télikertekben. Könyv - videók - Online távoktatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése