2017. október 18., szerda

Margó fesztivál, könyvünnep

A Múlt és Jövő hírlevele

Margó fesztivál, könyvvásár, a könyv ünnepe


Kedves barátaink, olvasóink!

Az egész magyar közéletet áthatja egy eredmény latolgatása, aminek akkor sem lenne számottevő tétje, ha lenne, de oly végzetesen és szegényesen: nincs.

Aminek tétje van: az a magyar kultúra, s (lehet, csak egykori) vezérhajója: az irodalom állapota, fórumai, „erőterei”. A könyv kultúrája, amely ma sokféle szorításban fuldoklik.

Megmentése csak tőletek, olvasóktól függ – mind erkölcsi és anyagi értelemben. Ez az igazi tartás, ellen- és kiállás: kulturáltnak, azaz olvasottnak maradni. A jövő igazi fedezete ebben a magatartásban rejlik – s ez lehet a záloga a nem a politikai, hanem a társadalmi változásnak is.

Mindennek az egyik jelentős és új alkalma – az idei Margó fesztivál, amely ezúttal először könyvvásár (könyvünnep) is lesz egyben.

Új helyszín, időpont, s minden bizonnyal atmoszféra és közönség. Mindenkit, akihez eljut internetes palackpostánk, arra biztatunk, hogy mártózzék meg ebben az új kulturális forgatagban – és maga is szánjon rá kis időt, hogy terjessze tovább jóhírét a közösségi médiában.

Szeretettel elvárunk benneteket a magyar irodalom új seregszemléjére, a buli- és zsidónegyedbe: a Kazinczy u. 21-be, csütörtöktől vasárnap estig, ahol a standunkon a legújabb és régebbi könyveinkkel várjuk régi és lehetőleg új olvasóinkat.

Előző hírlevelünkkel ellentétben, vasárnap 16.30-kor beszélgetünk egyik legnagyobb vállalkozásunkról, Szomory Dezső még a 19. században írt, kéziratból föllelt regényéről, s a következő nagy „projektünk”-ből is bemutatunk zenés ízelítőt – néhány megzenésített költeményt Pásztor Béla összegyűjtött verseiből.

Nemrégen jelent meg a folyóiratunk harmadik száma, az oly sajnálatos Soros-aktualitásokkal, amelyet itt érdemes magunkhoz váltani. S még nem késő az egész 2017-es számot előfizetni. Ezt egy tetszés szerint kiválasztott ajándék könyvvel is bátorítjuk. Igen, minél több előfizetőre, e tradicionális formára van szükségünk, hogy átléphessük az új Múlt és Jövő fennállása közelgő harmadik X-ét.

Tegyétek lehetővé, hogy a lap minél többekhez eljusson – régebbi számaink is, amelyekből sokat kihozunk a vásárba, s ingyen vehettek magatokhoz.


Ez a pecsét velünk lesz. Vagy mi juttatjuk el az általatok kiválasztott és megvásárolt könyveket közkönyvtáraknak, vagy ti – akiknek társadalmi és kapcsolati hálójára vagy szamizdat-közvetlen nyilvánosságára számítunk, hogy könyveink üzenete minél szélesebb társadalmi közegekbe eljusson.

A közvetlen találkozásunkban bízva:

A MésJ Közössége
________________________

Más ajánlat:  A legjobb hangoskönyvek letöltése, hallgatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése