2014. szeptember 26., péntek

A General Press Könyvkiadó újdonságai szeptemberben

A General Press Könyvkiadó szeptemberi újdonságai

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:

Linwood Barclay: Sötét oldal


Linwood Barclay: Sötét oldalAz újságíró Zack Walker igen jó érzékkel bukkan rá a különleges sztorikra. Barátja, Trixie Snelling azonban nem akarja elmondani a saját történetét, mert az számtalan problémához vezetne. Hivatásos dominaként Trixie-nek sok titka van, ám a férfinak fogalma sincs, hogy ezek közül melyik az, amelyiknek a felfedésével egy helyi újságíró megfenyegeti a nőt… egészen addig, amíg Zack egy keresztre kikötözött holttestet nem talál Trixie házának alagsorában.
Ezzel a férfi egy gyilkossági ügy kellős közepén találja magát, ráadásul Trixie-t elnyeli a föld, és minden megkérdőjeleződik, amit eddig biztosnak hitt a barátjáról, a városáról, sőt még a saját házasságáról is. Zack belekeveredik a nyomozásba, amelyben szerepet kap egy régóta megoldatlan hármas gyilkosság, motorosok, drogháború és egy hidegfejű, elszánt, bosszúálló gyilkos. Ráadásul igen nagy a tét: nemcsak az állását veszíti el, de a házassága is veszélybe kerül. És ha nem szegődik mellé a szerencse, mindez akár az életébe is kerülhet…



Megjelenés: 2014. szeptember 10.
Terjedelem: 352 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: keménytábla védőborítóval
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 643 660 5



line

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT:

Sabrina Jeffries: A csábítás tétje


Sabrina Jeffries: A csábítás tétjeMint mindennek, amit Lord Gabriel Sharpe tesz, Virginia Waverly elcsábításának is igen magas a tétje…
Virginia a férfit okolja bátyja haláláért, aki egy Gabe-bel folytatott fogathajtó versenyen vesztette életét. A lány évek óta másra sem vágyik, mint hogy bosszút álljon a meggondolatlan lordon, és legyőzze őt a saját sportjában. Ám amikor Virginia kihívja a „Halál Angyalának” is nevezett férfit egy versenyre, ő házassági ajánlattal válaszol. Gabe tudja, hogy a lány családja komoly pénzügyi problémákkal küzd – a házasság tehát megoldást jelentene mindkettejük számára…
Virginia mindent megpróbál, hogy ellen tudjon állni a lord csábításának, de a férfi szenvedélyes csókjai bűvkörükbe vonják. És amikor együtt elkezdik felderíteni a Roger halála körüli rejtélyt, Gabe emeli a tétet: a bátor szépségnek minden örökségnél értékesebb dolgot kínál: igaz szerelmet.

Sabrina Jeffries méltán népszerű sorozatának, a Hallstead Hall bajkeverőinek negyedik része sem okoz csalódást a történelmi romantika kedvelőinek.



Megjelenés: 2014. szeptember 8.
Terjedelem: 304 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: keménytábla védőborítóval
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 643 658 2



line

Anna Randol: Titkos csók


Anna Randol: Titkos csókAz angol Bennett Prestwood őrnagy a waterlooi győzelem után már épp felszállna a hazafelé tartó hajóra, amikor parancsot kap, hogy az utolsó megbízatása teljesítéséig védelmezzen egy kémet, aki Angliának gyűjt információkat az ellenséges török erődökről. A jóképű őrnagy kelletlenül teljesíti a parancsot, Konstantinápolyba utazik, ahol meglepetten tapasztalja, hogy nemcsak a védencét kell megóvnia a bajtól, hanem önmagát is. Nagyobb veszélyben van, mint gondolta, ugyanis ellenállhatatlan vonzalom támad benne a nő iránt.
A fiatal, csinos Mari Sinclair eleinte hallani sem akar sem testőrről, sem további, életveszélyes küldetésről, őt csak a titokban zajló görög függetlenségi mozgalom érdekli. Ügyködése azonban az akasztófa felé sodorja: azokat az embereket árulja el, akiket a legjobban szeret, és akik bármikor kivégeztethetik. A rákényszerített kémkedés sem alakul szerencsésen; a törökök Prestwood őrnaggyal együtt elfogják, börtönbe zárják őket, ahol kínvallatás vár rájuk. Van viszont valami, ami erőt ad Marinak a megpróbáltatások alatt, ami életben tartja a reményt arra, hogy még nincs veszve minden: a szerelem.



Megjelenés: 2014. szeptember 30.
Terjedelem: 304 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: keménytábla védőborítóval
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 643 662 9



line

REGÉNYES TÖRTÉNELEM-SOROZAT:

Andrea Schacht: A sólyom éneke


Andrea Schacht: A sólyom énekeJohn of Lynne, az angol posztókereskedő úgy érzi, élete lassan révbe ér. Apjával a halála előtt békét kötött, most pedig éppen Kölnbe tart szerelméhez, Alysshoz. A városba érve azonban szörnyű dologgal kell szembesülnie: Peert, a kereskedősegédet holtan találják, Alyss pedig eltűnik. Első pillantásra úgy fest, az elkövető semmiféle nyomot nem hagyott maga után. John és az asszony ikerfivére, Marian azonban mindent megtesz, hogy megtalálja Alysst. Ahogy egyre előrébb jutnak a nyomozásban, úgy körvonalazódik előttük egy minden képzeletet felülmúlóan elvetemült gyilkosságsorozat képe. De vajon ki a gátlástalan gyilkos? Ő tartja fogva Alysst? Vajon a háznépnek sikerül az asszony nyomára bukkannia, mielőtt valami végzetes történne?
Andrea Schacht (A kölni rejtély, Hozomány, A sólyom visszatér, Hamis büszkeség) sorozatának befejező részében minden titokra fény derül, közben pedig az olvasó arra is választ kap, elnyeri-e kedvese kezét John of Lynne, illetve hogy feleségül kéri-e végre a gyönyörű köszörűslányt Marian.



Megjelenés: 2014. szeptember 18.
Terjedelem: 328 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: keménytáblás
Ár: 3500 Ft
ISBN: 978 963 643 661 2



line

ÍRISZ KÖNYVEK

Juliette Fay: Karjaidban


Juliette Fay: KarjaidbanAz egykor életvidám Janie LaMarche-ot gúzsba köti a gyász. Képtelen feldolgozni férje tragikus, értelmetlen halálát. Hiába próbálkozik, nem találja a kiutat a fájdalom és a harag útvesztőjéből, mígnem egy napon bekopogtat hozzá egy ismeretlen férfi, a titokzatos Tug, aki lassú, de megállíthatatlan változást indít el az életében.
A férfi azzal a megbízással érkezett, hogy teraszt építsen a nő házához. Az asszony vonakodva fogadja el a váratlan ajándékot, ám ahogy a terasz alakot ölt, úgy tárja ki újra Janie a szívét, és engedi be ismét barátait, rokonait az életébe, köt új ismeretségeket, és tanul meg szeretni…

Juliette Fay elragadó stílusban, mély együttérzéssel ír gyászról, szerelemről és a megbocsátás felemelő érzéséről.



Megjelenés: 2014. szeptember 30.
Terjedelem: 552 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 643 663 6



line

SZÉPIRODALOM

Pam Jenoff: A követ lánya


Pam Jenoff: A követ lányaAz első világháború után Párizsban gyűlnek össze a győztes és a vesztes államok képviselői, hogy rendezzék a világ sorsát. Ide érkezik a húszéves Margot Rosenthal is diplomata apjával. Berlinben a háborúban megsérült vőlegénye várja, akihez azonban – maga sem tudja, miért – képtelen hazatérni. A lelkében lévő zűrzavar csak fokozódik, amikor megismerkedik a zongorista Krysiával és radikális politikai nézeteket valló barátaival, valamint Richwalder kapitánnyal, a jóképű német tiszttel, aki munkát ad neki – és sohasem tapasztalt, új érzéseket ébreszt benne.
Ebben a törékeny, kaotikus időszakban, amikor az összezúzott álmok romjain próbál mindenki új életet építeni és a bizonytalanságban biztos fogódzót találni, Margotnak most először felnőtt, felelős döntést kell hoznia, és saját hitét megtalálva elindulni a választott útján.

Pam Jenoff regénye a történelem és a romantika kedvelőinek egyaránt remek élményt ígér: mesterien idézi meg az első világháborút lezáró időszak hangulatát, és kalauzol végig nemcsak a kor eseményein, hanem a szív feltérképezetlen területein is.



Megjelenés: 2014. szeptember 30.
Terjedelem: 344 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: keménytáblás
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 643 667 4



line

GYEREKKÖNYVEK

Barbro Lindgren: Segítség, elvesztem!

Sven Nordqvist illusztrációival

Barbro Lindgren: Segítség, elvesztem!Ki nem tévedt még el áruházban? Ó, milyen borzasztó érzés! A világon mindennap rengeteg gyerek téved el, és mind azt hiszi, hogy sosem kerül haza. Allan is ezt gondolta…



Megjelenés: 2014. szeptember 19.
Terjedelem: 32 oldal
Méret: 205 x 260 mm
Kötés: keménytáblás
Ár: 2500 Ft
ISBN: 978 963 643 684 1



line

Sven Nordqvist: Ismered Pettsont és Finduszt?

A szerző illusztrációival

Sven Nordqvist: Ismered Pettsont és Finduszt?A szántóföldek és mezők között egy kis udvarban lakik az öreg Pettson meg a kandúrja, Findusz. Egy nap a kismacska játszani hívja gazdáját; eldug néhány tárgyat, amelyeket Pettsonnak meg kell találnia. Nincs egyszerű dolga az öregnek, de Findusz és a tyúkok segítenek neki.



Megjelenés: 2014. szeptember 19.
Terjedelem: 16 oldal
Méret: 170 x 170 mm
Kötés: keménytáblás
Ár: 2200 Ft
ISBN: 978 963 643 685 8


Sajtókapcsolat:
Stibinger Ágnes
General Press Könyvkiadó
Tel: (+36-1) 299-1036
E-mail: stibinger.agnes@lira.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése