2015. október 30., péntek

A napok iszkolása és más újdonságok

Megjelent a Magvető különleges könyvnotesze 2016-ra
kortárs magyar írók exkluzív kézirataival

A napok iszkolása

A napok iszkolásaNemcsak az író ír, hanem az olvasó is ír. A Magvető Kiadó szerkesztői például egész nap ezt csinálják: jegyzetelnek kéziratok szélére, telefonokba és számítógépekbe, füzetekbe és sajtcédulákra. És persze mindenféle noteszekbe is. A kiadó munkatársai régóta beszélgettek arról, hogy milyen lenne számunkra az ideális zsebnaptár. Olyan, amelyben meg lehet találni a legfontosabb könyves információkat, amelyben nemcsak a legjobb antikváriumok, galériák és kulturális intézmények címe lenne olvasható, hanem a számukra kedves szerzőkről-szerzőktől is néhány sor. Mivel ilyesmit még nem lehetett kapni, a Magvető elkészítette: a kiadó szerzői örömmel adták a kézirataikat, hogy mások is lássák, hogyan és miből készülnek a könyvek. Esterházy Péter mindennek tetejébe még címet is adott neki: így született meg A napok iszkolása. Egyszerre könyv és notesz: hogy az irodalom bárhová elkísérhesse ezentúl az olvasóit.


Megjelenés: 2015. október 30.
Oldalszám: 266 oldal
Méret: 140 x 90 mm
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 963 14 3330 2





_____________________________

Lovak. Magyar írók, költők a lovakról

Révai Sára fotóalbuma

Révai Sára 2014-ben végigjárta Magyarország állami méneseit: Szilvásváradon, Hortobágyon, Mezőhegyesen és Bábolnán fotózott, közel egy évig. Látott szerelmes lovakat, féltékenyeket és magányosokat, igaz barátságokkal és mély empátiával szembesült. „Megfigyeltem például, ha két ló egymás mellett áll, képesek órákon át teljes harmóniában, egyszerre mozogni. Ez számomra olyan összhangról árulkodik, melyet mi, emberek, sajnos megközelíteni sem tudunk. Sokat tanultam tőlük.” Sokat tanultak a lovaktól az írók és költők is, akik közül sokan nem csak szerették, hanem alaposan meg is figyelték őket – ezt igyekszünk bizonyítani a képek mellé helyezett idézetekkel. Balassi Bálinttól Tandori Dezsőig négyszáz év magyar irodalmából válogattunk vidám és szomorkás, légiesen költői és vaskosan prózai, gyorsan vágtató és lassan poroszkáló szövegeket, közel negyven szerzőtől. Igazán csak egyetlen közös pont van bennük: a lovak szeretete. A csodálatos lovaké, akiktől, ha végiglapozzuk ezt az albumot, szabadulnunk lehetetlen.

A szövegek szerzői: Balassi Bálint, Zrínyi Miklós, Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, Vörösmarty Mihály, Széchenyi István, Petőfi Sándor, Arany János, Jókai Mór, Gárdonyi Géza, Mikszáth Kálmán, Ady Endre, Krúdy Gyula, Kaffka Margit, Móricz Zsigmond, Babits Mihály, Csáth Géza, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, József Attila, Rejtő Jenő, Tamási Áron, Rideg Sándor, Zelk Zoltán, Fekete István, Szabó Magda, Mándy Iván, Nemes Nagy Ágnes, Faludy György, Nagy László, Juhász Ferenc, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Csukás István, Lázár Ervin, Esterházy Péter, Tandori Dezső


Terjedelem: 96 oldal
Méret: 200 x 200 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 3500 Ft
ISBN: 978 963 13 6328 9


__________________________ 


Kati Hiekkapelto Kolibri című könyvének bemutatója

Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2015. október 30-án 18 órára a Fókusz Könyváruházba, ahol Kati Hiekkapelto finn írónő Kolibri című könyvét mutatjuk be.

Kati Hiekkapelto 1970-ben született Ouluban, egy észak-finnországi nagyvárosban. Egyetemi tanulmányai során speciális tanári képzettséget szerzett. Pedagógusként sokáig oktatott menekülteket; diplomamunkájának témája is a bevándorlókat sújtó rasszizmus és erőszak volt. Nagyon jól ismeri ezt a világot, és sodróan izgalmas krimijeiből sem hiányoznak a komoly társadalmi, együttélési problémákat feszegető kérdések.
Az írónő első könyvét, a Kolibrit már német és angol nyelven is olvashatják a krimirajongók, rövidesen megjelenik Dániában és Hollandiában is.
A magyar olvasóközönségnek viszont nemcsak ez a sokoldalú könyv lesz a meglepetés, hanem az is: Kati Hiekkapelto egészen kitűnően beszél magyarul!

A szerzővel Babiczky Tibor író beszélget.
Helyszín: Fókusz Könyváruház Budapest, Rákóczi út 14. 1072 – első emelet


A könyvről:

Kolibri

Kétségbeesett éjszakai segélykérés fut be a rendőrségi ügyeletre. Fiatal lány könyörög: mentsék meg, a saját családja akarja megölni. Elrabolták. A lány kurd bevándorlók gyermeke, kiskorában érkezett Finnországba a szüleivel és testvérével. Sörétes puskával fejbe lőtt futó holtteste az erdős területet átszelő futóösvényen. Egy lányé. Aztán egy férfié. És később egy harmadik áldozat: ezt a kocogót már egészen brutálisan mészárolták le, mielőtt főbe lőtték. A zsebükben egy medál a vérszomjas azték főisten, Huitzilopochtli képmásával.
Hogyan fonódik össze a két idegborzoló esemény? Természetesen a magyar származású nyomozó, Fekete Anna tartja kezében a szálakat. Az egyik nyomozást eleinte szinte titokban, a saját erejéből folytatja, míg a másikat rendőr társaival. Idegengyűlölő kollégájának piszkálódásával éppúgy meg kell küzdenie, mint saját félelmeivel, emlékeivel. Mert ő is bevándorlóként érkezett mostani hazájába.
Akciódús, sokrétű, izgalmas krimi a Kolibri. Különlegességei a finom megfigyelések, a társadalmi kérdések iránti érzékenység. A könyvet több nyelvre lefordították, és szép sikert aratott a nemzetközi könyvmustrákon.



Interjúkérés, recenziós példány igénylés a szpisjak.blanka@lira.hu email címen lehetséges.

_______________________________ 

Novella 2015 – pályázat

Az Irodalmi Jelen ezennel meghirdeti legújabb pályázatát rövid prózai írásokra.
Bárki jelentkezhet, de egy szerző egy jeligével (ugyanis a pályázat jeligés), legfeljebb két írással vehet részt a versenyben. Olyan írásokkal, amelyek sem elektronikus, sem nyomtatott formában nem jelentek még meg.
Tematikai megkötés nincs.
A jeligés, elektronikus kézirat – doc, docx, rtf fájlformátumban kérjük az ij@irodalmijelen.hu címre elküldeni, feltüntetve: „Novella 2015” – terjedelme nem haladhatja meg novellánként a 10 000 leütést, szövegközzel együtt.  
A beküldési határidő 2016. május 10. 
A nevezési díj 2000 Ft jeligénként. 
A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük átutalni:
2000 forint (Művészeti és Irodalmi Jelen Kft. – 1173 3089-2001 9220, OTP Bank);
vagy 30 RON (Occident Media Kft. – RO64 WBAN 2511 0000 0250 9984 – BC INTESA SANPAOLO);
vagy 10 euró (Occident Media Kft. – RO44 WBAN 2511 0220 0250 9984 – BC INTESA SANPAOLO)
A jeligét a tranzakció során a „közlemény” rovatban kell feltüntetni. A beérkezett mű akkor kerül fel az Irodalmi Jelen honlapjára, amikor a pályázó levélben csatolja a tranzakció számát vagy a nevezési díj átutalásának bizonylatát. Célszerű az összeget az írás elküldése előtti napon átutalni.
Az Irodalmi Jelen fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos helyezéseket nem ítél meg, vagy bizonyos díjakat megosztva ítél oda.
A pályamunkák folyamatosan megjelennek az Irodalmi Jelen elektronikus kiadásában.
A szerkesztőség tagjaiból álló zsűri 2016. 06. 30-án közli a díjazottak névsorát.
 A nyeremények a következők: 
1. díj           100 000  forint
2. díj           75 000  forint
3. díj           50 000   forint
Különdíjak: könyvjutalom, Irodalmi Jelen-előfizetés
A legjobb írások könyv alakban, a pályázat antológiájában is megjelennek.
A pályázat részvevői beleegyeznek írásaik elektronikus vagy nyomtatott közlésébe.

_________________________________

A Manó Könyvek karácsonyi ajánlatai

Karácsonyra hangolódva


Karácsonyra vár a Mackó-család

A Mackó család már javában készül a karácsonyra. A házról készült képeket böngészve beleshetünk minden szobába, és megnézhetjük, mit csinálnak Mackóék.
Ez a kis képekkel tűzdelt történet arra hív, hogy együtt olvassunk és keresgéljünk, hisz a sok papírfülecske oldalról oldalra megannyi meglepetést is rejt.

Terjedelem: 10 oldal
Méret: 225 x 320 mm
Kötés: Lapozó, felnyitható ablakokkal
Ár: 2490 Ft
ISBN: 599 903 3922 28 9

line

Karácsony – Puzzle könyv

Karácsony – Puzzle könyv Közeleg a karácsony - a kismackók is készülődnek az ünnepre!
Ebben az öt, egyenként 48 darabos puzzle-t tartalmazó, elbűvölő jelenetekkel tarkított kirakós könyvben a bájos kismackók felakasztják a karácsonyi díszeket, korcsolyáznak egy hatalmas karácsonyfa körül és karácsonyi dalokat énekelnek.

Terjedelem: 10 oldal
Méret: 325 x 235 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 2690 Ft
ISBN: 599 903 3917 48 3

line

Karácsonyi számláló

Karácsonyi számláló Az erdei állatok vidáman készülődnek a karácsonyra. Róka ünnepi vacsorát főz, Szarvas egy dalt gyakorol estére, Egérke pedig díszeket készít. A karácsonyi számláló nézegetése közben a gyerekek - a szülők segítségével - könnyedén megtanulhatják a számokat egytől tízig.
Olvassunk és számoljunk együtt a kicsikkel!

Terjedelem: 20 oldal
Méret: 225 x 205 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 1690 Ft
ISBN: 978 615 5385 75 9

line

Liane Schneider – Annette Steinhauer: Bori karácsonya

A boltokban már ott sorakoznak a csokimikulások és a mézeskalácsok, pedig még egy jó darabig várni kell, hogy végre karácsony legyen. Bori azzal tölti a várakozás hosszú heteit, hogy díszeket készít. Később, a karácsonyi vásáron még a Mikulással is találkozik. De vajon tényleg ő az igazi? Borinak van egy ötlete, hogyan derítheti ki...

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 200 x 200 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 790 Ft
ISBN: 978 615 5028 04 5

line

Az én karácsonyi matricás könyvem

Közelegnek az ünnepek. Ebben a szép karácsonyi matricás könyvben sok rajzos feladatokat találsz. Kedvedre színezhetsz, és díszítheted a képeket több mint 1000 matricával.

A kivehető matricás oldalakon nem csak a hiányzó képeket találod meg, hanem sok olyat is, amelyet bárhová felragaszthatsz.

Terjedelem: 56 oldal
Méret: 215 x 280 mm
Kötés: Formára vágott
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 963 4030 54 6

line

Karácsonyi kifestőm – Barátnőm, Bori foglalkoztató füzet

Hamarosan itt a karácsony!
Bori nagyon boldog és minden percét élvezi a karácsony előtti meghitt készülődésnek: sokat kézműveskedik, de még többet színez és fest. Ebben a kifestőben számos Borit ábrázoló képet gyűjtöttünk össze. A színezéshez ceruzát, zsírkrétát, vízfestéket vagy akár üvegfestéket is használhatsz.
Ráadásul a képek egy-egy részletét már előre kiszíneztük Neked. Készülj együtt Borival a karácsonyra!

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 190 x 270 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 890 Ft
ISBN: 599 903 3924 85 6

line

Karácsonyi nagy Bori-könyv – Barátnőm, Bori

Bori már nagyon türelmetlenül várja a karácsonyt!

Még szerencse, hogy az adventi időszakban sok a tennivaló: karácsonyi sütit kell sütni, adventi koszorút kötni és szalmából csillagokat készíteni.

Bori, barátai és családja vidám játékokkal, karácsonyi dalokkal és versekkel töltik meg a várakozás idejét.

Így gyorsan telik az idő és hamar eljön a karácsony este!

Mesékyí
Karácsonyi versek
Karácsonyi dalok
Süteményreceptek és sok minden más...

Karácsony Borival – ünnepi könyv az egész családnak!

Terjedelem: 144 oldal
Méret: 207 x 250 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 4031 11 6

line

Rosie Banks: Titkos Királyság – Karácsony-kastély

Itt a karácsony! A Titkos Királyság minden kedves lakója összegyűlik ilyenkor a meseszép Karácsony-kastélyban, hogy együtt ünnepeljenek. Nelli, Fanni és Jázmin is meghívást kap Vidám királytól, aki arra kéri a lányokat, hogy tartsanak velük ezen a varázslatos estén, sőt, másnap is, amikor megérkezik Mikulás, és szétosztja a várva várt ajándékokat. A lányok örömmel csatlakoznak, ám egyszer csak megjelenik Keserű királynő a viharmanóival, hogy szokásához híven tönkretegye az örömteli mulatságot. A három barátnő azonban szembeszáll a gonosz királynő varázslatával. Lesz vajon végül közös ünneplés? Olvasd el a két izgalmas történetet is tartalmazó karácsonyi különkiadást, és megtudod!

Terjedelem: 208 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 615 5385 96 4

line

Rosie Banks: Titkos Királyság – Karácsonyi Balett (különkiadás)

Nelli, Fanni és Jázmin karácsonyi díszeket készítenek, és közben arról beszélgetnek, milyen jó lenne most is ellátogatni a Karácsony-kastélyba, akárcsak egy évvel ezelőtt, és együtt ünnepelni a Titkos Királyság lakóival a karácsonyt. Álmuk hamarosan valóra válik, Vidám király ismét meghívja a barátnőket a mesebeli birodalomba, hogy mindannyian megcsodálhassák a gyönyörű koboldbalerina, Rozalinda híres táncát. Ám őt hiába várják, ugyanis elrabolta Keserű királynő, aki mindig azon töri a fejét, hogyan tehetné tönkre mások örömét. A lányok elindulnak, hogy megmentsék az ünnepelt táncost, ám Mikulás nélkül nincs sok esélyük a gonosz teremtés ellen. Olvasd el ünnepi különkiadásunkat, melyben két mesét is találsz, és megtudod, végül előadja-e Rozalinda a lélegzetelállító produkciót.

Terjedelem: 208 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 16 1

line

Pippa Funnell: Sámson – Ünnepi lovasbemutató

Izgalmas lovasbemutató az Olimpiai Stadionban
Az Ezüstpatkó tanya kirándulást szervez a londoni Olimpiai Standionba, hogy a lovarda lovasai és családjaik együtt nézzék meg a nagy karácsonyi lovasbemutatót. Ezzel teljesül Tilly Redbrow még egy régi álma.
Mindenki izgatottan várja a parádés lovak felvonulását, és Tilly még a színfalak mögé is eljut. Egy váratlan szerencse folytán megismerkedik Sámsonnal, akinek különösen nagy szüksége van a kislány segítségére…

Tilly lovas történeteit Anglia egyik legismertebb versenyzője írja, így az igazi lovas kalandok mellett, sok érdekesség és hasznos tanács is vár rád ebben a könyvben, hogy jobban megismerhesd és megérthesd négylábú barátaidat.

Terjedelem: 112 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 990 Ft
ISBN: 978 963 4030 94 2

line


Terjedelem: 232 oldal
Méret: 210 x 285 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 4990 Ft
ISBN: 978 963 4031 05 5

line

Albert Barille: Egyszer volt... Az emberi test képes enciklopédiája + kártya

Mester és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer - testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik.

Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Miután elolvastad az albumot, tedd próbára a tudásod! A könyv mellett található kártyacsomagban 295 kvízkérdés vár arra, hogy megválaszold. Ha megfordítod a kártyákat, megtudod, hogy helyesen válaszoltál-e.

Terjedelem: 232 oldal
Méret: 210 x 285 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 5980 Ft
ISBN: 599 903 3928 91 5

line

Világlátó

Fordította: Boczán Bea
A Világlátó nem csupán egy atlasz, annál sokkal több! Szemet gyönyörködtető térképkönyv, melynek gazdagon illusztrált oldalpárjai nemcsak földrajzi elnevezéseket tartalmaznak, hanem rengeteg egyéb információt. A térképeket nézegetve megtudhatod, hogy melyek egy adott ország legérdekesebb helyei, milyen állatok és növények népesítik be, melyik híres festő, tudós, zeneszerző vagy író élt és alkotott a határain belül, mik az országra jellemző ételek és italok, és milyen kulturális eseményekről nevezetes.

A könyv a Föld országainak színes sokféleségét hirdeti, bemutatva azok gazdagságát a hatalmas hegyektől kezdve a legkisebb bogarakig, és persze azt is, ami a kettő között van.

Terjedelem: 108 oldal
Méret: 272 x 370 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 6490 Ft
ISBN: 978 963 4031 06 2

line

Johanna Basford: Titkos Kert – Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Johanna Basford nem is sejtette, amikor megrajzolta különleges kreatív és meditatív színezőkönyvét, hogy hatására 35 országban, több millió ember - felnőttek és ügyes kezű gyerekek egyaránt - fedezi fel magának az alkotás és az időtöltés ezen új módját.

A könyv végre megérkezett hozzánk is - a gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel!

Ajánljuk a rajzolás és természet szerelmeseinek - 10-től 99 éves korig mindenkinek -, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágynak a mindennapokban.

Lépj be a Titkos kertbe, kalandozz ösvényein az elbűvölő indák, virágok és levelek között!

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 251 x 251 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 4030 80 5

line

Johanna Basford: Titkos kert – képeslapkönyv

Képeslapkönyv a TITKOS KERT csodás rajzaival - 20 kivehető képeslappal. Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan felfedezhetik az alkotás és az időtöltés ezen új módját.
A TITKOS KERT szerelmeseinek kínál válogatást ez a gyűjtemény, hogy mindenki saját, egyedi képeslappal ajándékozhassa meg szeretteit és barátait.

Terjedelem: 40 oldal
Méret: 108 x 155 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 963 4031 42 0

line

Johanna Basford: Bűvös erdő – Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Fordította: Totth Gitta
Különleges kreatív és meditatív színezőkönyv
Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezték már fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT után újabb színezője érkezett meg hozzánk, amely ezúttal a BŰVÖS ERDŐbe kalauzolja a természet és a színezés szerelmeseit.
A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek - 10-től 99 éves korig mindenkinek, aki tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.
Ismerd meg a BŰVÖS ERDŐ világát, járd be ösvényeit, hagyd, hogy elvezessenek az erdő mélyén lévő elvarázsolt kastélyba! Kalandozásaid során különleges állatokkal, növényekkel és mesebeli lényekkel találkozhatsz, és kilenc titkos szimbólum is megfejtésre vár. A kastély kapui csak akkor tárulnak fel.

Terjedelem: 92 oldal
Méret: 250 x 250 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 4030 81 2

A kultblog ajánlja még: Arvisura SMS: marketing-kampány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése