2016. február 3., szerda

Athenaeum, Corvina, Manó könyvek

új könyvek - könyvújdonságok - könyvajánló kiadói hírlevelek alapján - februárban megjelenő könyvek. Más: Online kiadás, e.könyv: Tsúszó Sándor Arvisura letöltése (mint tudjuk, az Arvisura eredetileg ősi indiai védikus tanítás, mely szerint az emberi test, lélek és szellem harmóniájának a megőrzésére bármely dolog alkalmas (tárgy, jelenség, képzet), ha az ember a harmonizációs jelleget képes ráruházni az adott dologra).

A kiadók februári újdonságaiból

Corvina Könyvkiadó


Czank Lívia: Igen!


A Corvina Kiadó tisztelettel meghívja Önt
Czank Lívia
IGEN!
Minden, amit az esküvőről tudnod kell
című könyvének bemutatójára.

Időpont: 2016. február 4. csütörtök, 16:00

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon
Cím: 1052 Budapest, Szervita tér 5.

A szerzővel Vass Virág író, újságíró és Benes Anita,
a Daalarna vezető tervezője beszélget.


Czank Lívia: IGEN!

Minden, amit az esküvőről tudnod kell

Alighanem valamennyi nő – és talán valamennyi férfi – számára a nagy napot az jelenti, amikor örök hűséget fogad szeretett párjának, és kimondva az „igen”-t, házasságra lép vele. Kívülről nézve persze ilyenkor minden olyan rózsaszínűnek látszik, akár egy hollywoodi filmben: mindenki mosolyog, mindenki ragyog, és az egész ceremónia, illetve az azt követő lakodalom vagy parti akadálytalanul zajlik… Hát, persze ez nem egészen így van. Aki már „túlesett” élete nagy fordulópontján, az jól tudja, hogy egy esküvő sokszor mennyi gonddal, ügyintézéssel, huzavonával jár. A vőlegény és a menyasszony azonban, amikor úgy döntenek, hogy összekötik egymás életét, kezdetben nem is gondolják, mennyi tennivaló vár rájuk, hányféle probléma adódik ilyenkor. Később aztán fokozatosan döbbennek erre rá: egyáltalán, hol tartsák az esküvőt, és milyen stílusban? Milyen legyen a ruha, a cipő, a frizura? Hogy nézzen ki a meghívó? Ki lesz az, aki az egészet kézben tartja? Legyen-e vőfély vagy ceremóniamester, aki a vendégeket szórakoztatja? Ki fogja lefotózni vagy lefilmezni az eseményeket? Milyen zene szóljon majd? Hogy fessen a dekoráció? Milyen ételek és italok legyenek? Milyen kötelezettségekkel és adminisztrációval jár az egész? Megannyi kérdés, amelyek hallatán a jegyespárok csak kapkodják a fejüket. Ezek megoldásában segít Czank Lívia könyve, amely könnyed stílusban megírt, mégis mindenre kiterjedő szöveggel és számos fotóval avatja be a házasulandókat az esküvő rejtelmeibe.

Megjelenés: január 26.
Terjedelem: 260 oldal
Méret: 190 x 235 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 7990 Ft
ISBN: 978 963 13 6333 3




Athenaeum Kiadó

Roboz Léna
Balkáni árnyak
Az ezredforduló Budapestjén járunk. A harmincéves, kisiklott életű újságírónő a kávéját szürcsölgeti a szerkesztőségben. Főszerkesztője új üggyel bízza meg, hogy bizonyítson: egy hazai korrupciógyanús ügyletet kéne felgöngyölíteni, melynek szálai a Balkánra vezetnek. Miközben a lány egyre mélyebbre ás, egy balkáni gyilkossági ügybe is beleszalad, és saját múltjában is szörnyű titokra lel. A Balkáni árnyak című krimi a társadalom egyik fontos rákfenéjét, a korrupciót járja körül.


Megrendelhető:
http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom
/sci-fi-fantasy-krimi/balkani-arnyak
Roboz Léna: Balkáni árnyak

ISBN 978 963 293 520 1
Terjedelem: 256 oldal
Méret: 125 x 195 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 2990 Ft
Tervezett megjelenés: 2016.02.02.





Rachel Gibson
Szerelmi katasztrófák
ELSŐ KATASZTRÓFA: FÉRFIAK
Faith Duffy nehéz kamaszkor és nagy pofára esések árán tanulta meg, hogy a szerelemben nem szabad hinni, mégis egy nagyon gazdag és nagyon öreg férfi tökéletes társa lett. A férfi halála után azonban nem maradt neki más, csak a társtalanság és a magányos éjjelek. No meg egy nagy halom pénz és egy profi jégkorongcsapat. Pedig Faith nem is szereti a hokit!

MÁSODIK KATASZTRÓFA: SZENVEDÉLY
Ty Savage-ot a halálos vonzereje és még halálosabb jobb horga méltán teszi az amerikai és kanadai a hokirajongók kedvencévé. A játékos szeme előtt azonban csak egyetlen cél lebeg: megnyerni a Stanley-kupát. Nagyon nem vágyik rá, hogy egy buta liba keresztülhúzza a számításait.

HARMADIK KATASZTRÓFA: SZERELEM
Faith és Ty első látásra megutálják egymást, mégsem tudnak szabadulni a másiktól. Egy gyenge pillanatban engednek a kíváncsiságnak, és kiderül, hogy Ty több mint amennyit az izmos test és a profizmus látni enged, és Faith sem az a buta ex-playmate. Viszonyról azonban szó sem lehet, ha pedig még egymásba is szeretnének, az kész katasztrófa lenne!


Megrendelhető:
http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom
/romantikus-irodalom/szerelmi-katasztrofak


ISBN 978 963 293 522 5
Terjedelem: 280 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Füles kartonált
Ára: 3490 Ft
Tervezett megjelenés: 2016.02.04.







Frank Schätzing
Breaking News – A Saron-merénylet nyomában
Tom Hagen, a harctéri tudósítók ünnepelt csillaga nem finnyáskodik, ha egy jó sztoriról van szó. Specialitása a Közel-Kelet országai, riportjai tudósítások a pokolból. De Afganisztánban elhagyja a szerencséje. Hírneve romokban, ő maga pedig kétségbeesetten küzd a visszatérésért. Három évvel később új esély kínálkozik Tel-Avivban, amikor az izraeli titkosszolgálat adatokat játszik át neki. Hagen megragadja a lehetőséget, ám ezzel akaratlanul is halálos láncreakciót indít el…

A Breaking News magával ragadó thriller, hátterében egy epikus mondával. A húszas évek végén két család vándorol Palesztinába, egy legendákkal, harcokkal és reményekkel teli új világba, ahol a zsidók, az arabok és a brit gyarmatosító urak elkeseredetten küzdenek egymással az egyeduralomért. A famíliák története generációkon átívelve tükrözi és jellemzi Izrael szédületes fejlődését, egészen napjainkig.

Amikor Hagen váratlanul szövetségesre talál Yael Kahn, a fiatal orvosnő személyében, ráébred, hogy sorsa szorosan összefonódott az ország történelmével. De Yaellel az oldalán kezdődnek csak el igazán a bonyodalmak...


Előrendelhető:
http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom
/felnottirodalom/regenyek/
breaking-news-a-saron-merenylet-nyomaban


ISBN 978 963 293 471 6
Terjedelem: 1056 oldal
Méret: 140 x 220 mm
Kötés: Füles kartonált
Ára: 5990 Ft
Tervezett megjelenés: 2016.02.10.







Szabó T. Anna – Lackfi János et al
A nő meg a férfi
Lackfi János és Szabó T. Anna virtuozitása a versfogyasztók egyre szűkülő csoportjánál sokkal szélesebb körben volt ismert már eddig is. Azonban most, a legnépszerűbb közösségi portálon, olyan dologba fogtak (ösztönösen és játékosan), ami lavinaként söpört végig a neten, és rántott magával ismert és még kevésbé ismert alkotókat. Ez a #verslavina. Egy ajándékversből kiinduló, majd azt kinövő improvizációs asszociációfolyam, ami nagyon szépen mutatja meg, hogyan is működik az alkotás, kiben milyen válasz születik egy-egy szövegre.

Tizenhat szerző − Lackfi János, Szabó T. Anna, Acsai Roland, Botos Máté, Demény Péter, Györe Gabriella, Hartay Csaba, Jónás Tamás, László Noémi, Lázár Júlia, Kiss Judit Ágnes, Kun Árpád,Mesterházi Mónika, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Tóth Krisztina – nők és férfiak, férfiakról és nőkről. A nő meg a férfi negyven verse nem csak azoknak igazi csemege (hol önfeledt nevetés, hol könyörtelenül őszinte tükör), akik a negyvenes éveikben járnak, de nekik mindenképp.

A nő, ha negyven, Minden egyben. Létét issza Nem vágy' vissza. (Palya Bea)

A férfi ha negyven, pont benne van a közepében, és még nem elég idős, hogy a világ dolgait és önmaga gyarlóságait némi rálátással, derűs távolságból szemlélje, viszont már aggódni kezdhet azon, hogy mindjárt itt az idő, mikor önmaga dolgait és a világ gyarlóságát már az újabb körökből kimaradók szomorúságával nézi, mint egy szép reggelt a szanatórium teraszáról. Szóval, gyorsan túl kell lenni rajta... (Lovasi András)

A nő, ha negyven... Lehetetlen. (D. Tóth Kriszta)


Előrendelhető:
http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom
/a-no-meg-a-ferfi


ISBN 978 963 293 534 8
Terjedelem: 56 oldal
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ára: 2490 Ft
Tervezett megjelenés: 2016.02.10.







Klausz Melinda
A közösségi média nagykönyve
Hogyan építsd fel magad és céged az online térben

Ma már szinte nincs is olyan beszélgetés, amiben ne említenék meg a Facebook, YouTube vagy éppen a lájkolni szavakat. A közösségi média felülete olyannyira mindennapjaink részét képezi, hogy ezen beszélgetünk ismerőseinkkel, nézünk filmeket vagy éppen olvasunk híreket. Mindennapjaink mellett vásárlási szokásainkat is befolyásolják ezek a felületek, vállalkozóként, cégként azonban nem minden esetben a leghatékonyabb módon vagyunk rajtuk jelen.

A közösségi média nagykönyve éppen ezért esettanulmányokon és feladatokon keresztül bevezet a közösségi média minden aktuális kérdéskörébe, az oldalak kiválasztásától a trollok kezelésén át a nyereményjátékokig.

A szerző, Klausz Melinda 2007 óta foglalkozik közösségi média marketinggel, 2008 óta blogol, élete első Facebook hirdetését pedig 2009-ben hozta létre. Cégét, a Klausz Social Groupot a Magyar Marketing Szövetség 2015-ben két KKV-Marketing Gyémánt díjjal is kitüntette közösségi média marketing megoldásai és eseménykommunikációja miatt.


Előrendelhető:
http://www.lira.hu/hu/konyv/tovabbi-konyveink
/a-kozossegi-media-nagykonyvehogyan-epitsd
-fel-magad-es-ceged-az-online-terben


ISBN 978 963 293 525 6
Terjedelem: 288 oldal
Méret: 160 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 3490 Ft
Tervezett megjelenés: 2016.02.25.







Utánnyomások

Paulo Coelho
A fény harcosának kézikönyve
Űrutazások, klónozás - lassan mindkettőt természetesnek tekintjük, de ahhoz még mindig nem vagyunk elég bátrak, hogy alámerüljünk saját bensőnk mélységeibe. A fény harcosának kézikönyve épp ilyen utazásra hív: a lelkünkben munkáló ellentétes erők megértésére, régi álmaink feltérképezésére, Személyes Történetünk beteljesítésére. A gyűjtemény rövid elmélkedések füzére, és arra emlékeztet bennünket, hogy mindannyian a fény harcosai vagyunk. Harcosok, akik képesek meghallani a szív csendjét és félelem nélkül megbirkózni a nehézségekkel. Akiknek időnként szükségük van a megállásra, a befelé fordulásra, hogy újra derűvel és kitartással szemlélhessék az életet.
Akik észreveszik a mindennapi élet apró csodáit. Akik tudják, hogy megéri hinni, hiszen minden vereségre két győzelem jut.


Megrendelhető:
http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom
/felnottirodalom/regenyek/a-feny-harcosanak-kezikonyve






Paulo Coelho
Tizenegy perc
Test és lélek: a szerelem alkímiája. A szerző új regényében, mely szinte egy időben 33 nyelven jelent meg, egy fiatal brazil lány életét meséli el. Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet.

Egy váratlan találkozás révén eljut álmai városába, Genfbe, ahol mesés gazdagságot és hírnevet remélve kezd táncosnőként dolgozni. Hamar ráeszmél, hogy a hírnevet nem adják ingyen, és nemsokára az utcán találja magát, ahol prostituáltként kell megélnie. Az igaz érzelmekről rég letett ugyan, de a szexualitás új és új utakra csábítja mindaddig, amíg egy fiatal festő fel nem lobbantja benne a szerelem tüzét. Választás elé kényszerül: vagy végleg feloldódik a testiségben, vagy megtalálja saját "belső fényét", és a szent szerelemben keresi meg a szex helyét.

Coelho újabb világsikerű művében a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról ír, tabuk nélkül, szenvedéllyel, a tőle megszokott spirituális emelkedettséggel.


Megrendelhető:
http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom
/felnottirodalom/regenyek/tizenegy-perc-uj-boritoval






Paulo Coelho
Veronika meg akar halni
Paulo Coelho a világ egyik legnépszerűbb írója, Rio de Janeiróban született, ma is ott él. 1970-ben világkörüli útra vállalkozott, aminek nagy jelentősége volt szemlélete alakulásában. 1980-ban "teljesítette" az észak-spanyolországi Santiago de Compostelába vezető 500 kilométeres zarándokutat, ez egyfajta szellemi ébredést hozott életében.

1988-ben jelent meg Az alkimista címet viselő regénye, amely egy csapásra nemzetközi hírnevet szerzett neki. Azóta 11 millió példányt adtak el belőle a világ 41 nyelvén (így magyarul is). Kisemberek sorsa, misztikum, érzelem, némi transzcendencia - ezek Coelho műveinek kulcsszavai.

A huszonnégy éves Veronikának látszólag mindene megvan: csinos, jóképű barátok veszik körül, nagyszerű állása, szerető családja van. Valami azonban hiányzik az életéből. Ezért egy reggel úgy dönt: meghal. Bevesz egy maréknyi altatót, hogy örökre elaludjon. Nagyon megdöbben, amikor egy helyi idegklinikán magához tér, és az orvos közli vele, célját csak részben érte el, a gyógyszer a szívét károsította, csupán napjai vannak hátra. A regény Veronika intenzív osztályon töltött tíz napját írja le. A lány maga is meglepetéssel tapasztalja, hogy érdeklődéssel fordul a klinika és betegtársai felé. Fölfedez magában olyan vonásokat, amelyektől korábban tudatosan távol tartotta magát. Rájön, életének minden pillanata választás az élet és a halál között, és hogy a tizenkettedik órában jobban vágyik élni, mint korábban bármikor.

Manó Könyvek

A Manó Könyvek februári újdonságai


Február 10-én jelenik meg Johanna Basford harmadik színezőkönyve!


Johanna Basford: Kincses Óceán – Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett.
Hatására számos országban több millióan felfedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT és a BŰVÖS ERDŐ után új színezője is megérkezett hozzánk.
A KINCSES ÓCEÁN a vizek mélyére kalauzolja el a természet és a színezés szerelmeseit.

Kalandozásaid során megismerheted a tengerek és óceánok különleges állatait, növényeit és lényeit. A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek 10-től 99 éves korig mindenkinek, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 250 x 250 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 4031 50 5


line

Elindult a Menő Könyvek facebook oldala, amin rengeteg érdekesség, hír, kvíz és interjú jön!


Kövessétek ezt is, és a honlapunkat is:
www.coolbookz.hu





line

Daisy Meadows: Varázslatos állatbirodalom 3. – Csámpi egyedül marad


A Barátság-erdőben nagy a sürgés-forgás, mindenki a kiskacsa, Csámpi születésnapjára igyekszik. Ám Grizelda hű szolgái, a vakarcsok miatt meghiúsul az ünnep, és majdnem lakhatatlanná válik az állatok varázslatos otthona, mert a bűzös gonosztevők elhatározzák, hogy beszennyezik a folyót. A barátnők a nyomukba erednek.

Terjedelem: 112 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 990 Ft
ISBN: 978 963 4031 71 0


line

Daisy Meadows: Varázslatos állatbirodalom 4. – Cirmos Cinka bajba kerül


Lili és Luca alig várják, hogy kipróbálják, milyen egy ottalvós buli a Barátság-erdőben. Éjszaka furcsa hangokat hallanak, de miután megisszák házigazdájuk, Bizsu finom, mézes tejét, álomba merülnek. Másnap arra ébrednek, hogy kis barátjuk, Cirmos Cinka eltűnt. A nyomok egy mocsárhoz vezetnek...

Terjedelem: 112 oldal
Méret: 127 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 990 Ft
ISBN: 978 963 4031 73 4

 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése