2015. július 17., péntek

Virtuális nyári események

Indul a New Music Fridays!

Mostantól a péntek a zenei albumok és dalok nemzetközi megjelenésének napja
2015. július 10. péntek - ettől a naptól kezdve a rajongók az új zenei megjelenéseket világszerte egyazon időben, pénteken érik el mind digitális letöltés és stream, mind fizikai hanghordozók formájában. Indul a New Music Fridays, az új zene napja.

Eddig a zenei albumok és hangfelvételek a világ különböző országaiban a hét más és más napján jelentek meg: Franciaországban és az Egyesült Királyságban hétfőn, az USA-ban és Kanadában kedden, míg például Ausztráliában és Németországban pénteken.

A mostani változás a rajongók számára azt jelenti, hogy július 10. után a zenekedvelők világszerte egyazon napon szerezhetik be az újdonságokat, vagyis nem kell a megjelenésre várniuk, miközben egy másik országban már legálisan elérhető kedvencük új dala, kislemeze, albuma.

A New Music Fridays több mint 45 országban történő bevezetését hangfelvétel-kiadók, kereskedők és előadók egyaránt támogatják - így jön létre egy egységes, összehangolt nemzetközi megjelenési nap: a péntek.

Az első New Music Friday világszerte
Számos igen fontos kiadvány (Owl City, Little Mix, Nick Jonas, Taio Cruz, stb.) lát napvilágot az első New Music Friday alkalmából. Az átállásban egyértelműen vezető szerepet játszanak a nemzetközi lemezkiadók, ám a kisebb hangfelvétel-előállítók, a függetlenek is bármikor csatlakozhatnak a kezdeményezéshez - hazánkban is. A CD-k hivatalos megjelenése mellett a digitálisan terjesztett kiadványok könnyen tervezhetők, időzíthetők.

A nagy váltás - világszerte
A New Music Fridays koncepció bevezetésére máris több mint 45 piacon sor kerül. Ezek közül 11 országban eddig is pénteki megjelenési napokon láttak napvilágot a zenei kiadványok, míg a többi helyen most válik ez egységessé. A globális megjelenési nap összehangolt elindításában számos szakmai szervezet részt vesz, köztük a hangfelvétel-kiadók nemzetközi szervezete, az IFPI, amelynek a MAHASZ is tagja, a függetlenekből álló WIN-Impala, a zenészeket képviselő FIM, illetve további brit és amerikai társulások.

Fogyasztói felmérések alapján
A TNS független kutatásai kimutatták, hogy a véleményt nyilvánító fogyasztók több mint kétharmada (68%) jelölte meg a pénteket vagy a szombatot mint az új zene iránti igény ideje. A felmérések eredményeit 7 országban 4201 válaszadás alapján összegezték.

 ________________________________________

Mutasd meg magad!



GYÖNGYHALÁSZ szerzőválogató piknik az Athenaeum Kiadó szervezésében
Szeretettel meghívunk az Athenaeum Kiadó minden szerzőjelöltjét a kiadó kézirat-prezentációs délutánjára, a gödi Ilka csárdába!

Miért érdemes eljönni? A pályakezdő alkotók hamar szembesülnek a rendkívül éles versennyel. Számtalan kézirat érkezik be naponta egy kiadóhoz, szinte képtelenség igazán kitűnni a tömegből, még egy igazán figyelemfelkeltő pályamunkával is. Nagyon jól tudjuk, hogy értékes kincsek rejlenek a beérkező művek hatalmas csoportjában, és feltett szándékunk, hogy ezeket a kincseket megtaláljuk, kiemeljük, publikációhoz segítsük.

Készíts művedből egy 5 perces és egy 10 perces (akár multimédiás tartalommal támogatott) kiselőadást! Gyere el az Athenaeum Kiadó szerzőválogató délutánjára, és győzd meg a kiadó szakembereit, hogy tiéd a legméltóbb, az olvasók figyelmére leginkább érdemes kézirat!

A castingon a kiadó munkatársai két körben hallgatják meg a jelentkezőket. Az első körben minden jelentkező öt percben prezentálhatja művét a zsűri és leendő pályatársai előtt. A legjobb három aspiráns újabb tíz percben mutathatja be művét, könyvtervét.

A legjobbnak talált kézirat szerzőjének az Athenaeum (a mű alapos vizsgálatát követően) kiadói ajánlatot tesz.

De nemcsak a győztes, hanem minden résztvevő nyer, hiszen személyes ismeretséget köt a kiadó munkatársaival, megismerkedhet a hasonló kihívások előtt álló pályatársakkal, és közösségben költhet el egy finom ebédet a messze földön híres Ilka csárdában.

Időpont: 2015. augusztus 28. 11:00 órától

Helyszín: Ilka csárda, 2131 Göd, Pesti út 93/A (Budapesttől 15 perc)
(http://ilkacsardapanzio.hu/) Újpest Városkapu autóbusz-állomástól 301-es busszal


GPS: N47.700599°, E19.135560°
Regisztrációs díj: 5000 Ft (amely tartalmazza az ebédet, egy welcome drinket és egy ajándékkönyvet)

További információ: www.athenaeum.hu

________________________________

A Manó Könyvek nyári utánnyomásai



Kerestétek, de elfogyott? Ezekkel most egy ideig nem lesz ilyen gond:


Johanna Basford: Titkos Kert – Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Johanna Basford nem is sejtette, amikor megrajzolta különleges kreatív és meditatív színezőkönyvét, hogy hatására 35 országban, több millió ember - felnőttek és ügyes kezű gyerekek egyaránt - fedezi fel magának az alkotás és az időtöltés ezen új módját.

A könyv végre megérkezett hozzánk is - a gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel!

Ajánljuk a rajzolás és természet szerelmeseinek - 10-től 99 éves korig mindenkinek -, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágynak a mindennapokban.

Lépj be a Titkos kertbe, kalandozz ösvényein az elbűvölő indák, virágok és levelek között!

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 251 x 251 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 4030 80 5
Megjelenik júlus 24-én


line

Albert Barillé: EGYSZER VOLT... Az emberiség történetének képes enciklopédiája

Az enciklopédia Albert Barillé Egyszer volt... című híres és méltán népszerű rajzfilmsorozata alapján készült, mely máig sokak kedvence.

A Föld keletkezése, az ember története megjelenésétől napjainkig, fontos találmányok, nagy felfedezők - egy csodálatos időutazás több mint száz tematikus oldalpáron, rengeteg színes illusztrációval és fotóval, valamint egy kisszótárral, ahol a kevésbé ismert fogalmakat magyarázza meg egyszerűen a Mester.

Az átfogó enciklopédia - akárcsak a rajzfilmsorozat - játékosan, mégis érthetően és jól követhetően mutatja be az emberiség történetét.

Terjedelem: 232 oldal
Méret: 210 x 285 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 4990 Ft
ISBN: 978 615 5220 00 5
Megjelent


line

Erwin Moser: Fantasztikus jóéjtmesék

88 fantasztikus jóéjtmese
Erwin Moser tüneményes világából

Macskák és egerek, tigrisek és kenguruk: Erwin Moser állatsereglete újabb lélegzetelállító kalandokkal várja az olvasókat. Hőseink barátságot kötnek egymással, szokatlan járműveket és különös szerkezeteket találnak fel, bejárják a sivatagokat, a tengereket, de még a világűrt is. A Macskovszkij cirkuszban kandúrok az artisták, Citronella, a kisegér megszelídít egy leopárdot, egy merész kismalac pedig valódi bátorságról tesz tanúbizonyságot.
Erwin Moser újabb történetei kacagtatóak, bámulatosak. Rajzain rengeteg felfedeznivaló várja a mesehallgató gyerekeket. Olvassuk, hallgassuk - és szőjük együtt tovább a történeteket!

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 163 x 238 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 615 5385 87 2
Megjelent


line

Liane Schneider – Eva Wenzel-Bürger: Bori cicát kap

Bori nagyon szereti a cicákat. Egy napon épp cicát rajzolt odahaza, amikor az utcán csikorogva fékezett egy autó. Apa érkezett meg, aki a fékezés után megismerkedett egy aranyos kiscicával. Bori ekkor még nem is sejtette, hogy ez a szürke-fehér csíkos macskakölyök hamarosan a legjobb barátja lesz…

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 192 x 192 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 790 Ft
ISBN: 599 903 3928 44 1
Megjelent


line

Liane Schneider – Eva Wenzel-Bürger: Bori óvodába megy

Bori a legszebb ruháját veszi fel ma, ugyanis születésnapja van. Hároméves lett, s most már ő is óvodás lehet. De vajon hogyan telik a kislány első napja az oviban? Mi lesz a jele? Kikkel fog játszani? Erről szól az első Bori-könyv.

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 192 x 192 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 790 Ft
ISBN: 599 903 3928 27 4
Megjelent


line

Liane Schneider – Eva Wenzel-Bürger: Bori a fogorvosnál

Egyik este Bori felfedezett egy apró, barna pöttyöt az egyik fogán. Anya szerint ezzel fogorvoshoz kell menni. Ez bizony nem hangzott jól... Ráadásul az óvodában Misi azt mesélte a kislánynak, hogy a fogorvosnál a lyukas fogakat igazi fúróval fúrják ki. De szerencsére Anya is elkíséri Borit, és a végén kiderül: a fogorvosnál tett látogatás nem is félelmetes, hanem inkább izgalmas dolog...

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 192x192 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 790 Ft
ISBN: 599 903 3928 45 8
Megjelent


line

Liane Schneider – Eva Wenzel-Bürger: Bori iskolába megy

Fordította: Orosz Anett

Végre elérkezett a nap: Bori iskolába megy! De míg egy óvodásból igazi iskolás lesz, még annyi izgalmas dolog vár rá, és rengeteg új holmira is szüksége van. Vajon teljesül Bori minden vágya? Kitől fog iskolatáskát kapni? Egy osztályba fognak járni Julcsival? Te mit gondolsz?

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 192 x 192 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 790 Ft
ISBN: 599 903 3928 26 7
Megjelent


line

Barátnőm, Bori foglalkoztató – Az évszakok

A Barátnőm, Bori foglalkoztatófüzet-sorozat ezen kiadványa óvodásoknak vagy iskolai előkészítő csoportba járó gyerekeknek segít ismereteket szerezni az évszakokról, és rendszerezni azokat.
A kicsik nyomon követik a természetben zajló változásokat, és a játékos fejlesztő feladatok által ismerkednek a növény- és állatvilággal. Kedvükre színezhetnek, vagy gyűjthetnek faleveleket és terméseket. A gyerekek sok izgalmas kérdésre kapnak választ, és mindezt játékos formában, hogy az ismeretszerezés szórakoztató élmény legyen számukra.

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 190 x 270 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 890 Ft
ISBN: 978 963 9737 08 2
Megjelent


line

Barátnőm, Bori foglalkoztató – Az óvodában

Bori óvodába jár, ahol sok érdekes dolog történik nap, mint nap. A Barátnőm, Bori foglalkoztatófüzet-sorozatnak ez a része ismerős helyszínekre kíséri el az óvodás korú gyerekeket. A játékos feladatok a gyerekek mindennapi élethelyzeteihez és tevékenységeihez igazodva segítenek fejleszteni a különböző készségeket úgy, mint a különböző színek és formák felismerése, képek kiegészítése, térbeli irányok és a dolgok egymáshoz viszonyított helyzetének megfogalmazása. Előre megrajzolt sablon segítségével ablakra ragasztható képet csinálhatnak maguknak, vagy akár a saját óvodai jelüket is elkészíthetik.

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 190 x 270 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 890 Ft
ISBN: 978 963 9737 65 5
Megjelent


line

Állatszámláló

Az Állatszámlálóval a gyerekek könnyedén és szórakozva tanulhatnak meg tízig számolni. A csodálatosan illusztrált könyvben szereplő állatok segítségével egyszerűen és játékosan lehet tanulni, oldalanként újabb számokat megismerve.

Terjedelem: 20 oldal
Méret: 205 x 200 mm
Kötés: Keménytáblás, formára vágott
Ár: 1290 Ft
ISBN: 599 903 3923 36 1
Megjelent


line

Vidám állatszámláló

Ez a rímekbe szedett verses számláló kedves állatos történetekkel és vidám képekkel segíti a gyerekeket, hogy megtanulják a számokat egytől tízig. Olvassuk együtt a kicsikkel, számoljuk meg nekik egyesével az állatkákat!

Terjedelem: 18 oldal
Kötés: Keménytáblás
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 615 5220 39 5
Megjelent


line


line

Pippa Funnell: Táltos – Váratlan barátság – Tilly lovas történetei 1.

Tilly Redbrow egy angliai kisvárosban él - mindene a lovaglás és a lovak. A szobája tele poszterekkel, ismer minden fontos honlapot, de sajnos az ő családjának túl drága ez a hobbi. Egy nap azonban váratlan esemény történik: Tilly megismeri Táltost, az elhanyagolt és megvadult lovat, és saját különleges képességét, amellyel segíteni tud a bajba jutott állaton. És ekkor Tilly előtt végre megnyílik egy új és régóta vágyott világ kapuja.

Tilly lovas történeteit Anglia egyik legismertebb military versenyzője írja. Ezeket olvasva a lelkes lóbarátoknak nemcsak fordulatos kalandokban lesz része, hanem sok érdekességet és hasznos tanácsot is kapnak, hogy jobban megismerhessék és megérthessék négylábú barátaikat.

Terjedelem: 128 oldal
Méret: 128 x 195 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 990 Ft
ISBN: 978 615 5385 62 9
Megjelenik: július 23-án


line

Írás, olvasás foglalkoztató óvodásoknak – Most légy okos!

A gyerekek a Most légy okos! sorozat segítségével még jobban elsajátíthatják a kisbetűket és a nagybetűket, a magyar nyelvet valamint tovább mélyíthetik tudásukat matematikából.

Terjedelem: 48 oldal
Méret: 205 x 295 mm
Kötés: Tűzött
Ár: 699 Ft
ISBN: 978 615 5028 26 7
Megjelent


line

Kisbetűk 1. osztályosoknak – Most légy okos!

A gyerekek a Most légy okos! sorozat segítségével még jobban elsajátíthatják a kisbetűket és a nagybetűket, a magyar nyelvet valamint tovább mélyíthetik tudásukat matematikából.

Méret: 205 x 295 mm
Kötés: Tűzött
Ár: 699 Ft
ISBN: 978 615 5028 27 4
Megjelent


line

Nagybetűk 1. osztályosoknak – Most légy okos!

A gyerekek a Most légy okos! sorozat segítségével még jobban elsajátíthatják a kisbetűket és a nagybetűket, a magyar nyelvet valamint tovább mélyíthetik tudásukat matematikából.

Terjedelem: 48 oldal
Méret: 205 x 295 mm
Kötés: Tűzött
Ár: 699 Ft
ISBN: 978 615 5028 28 1
Megjelent


line

Magyar nyelv 2. osztályosoknak – Most légy okos!

A gyerekek a Most légy okos! sorozat segítségével még jobban elsajátíthatják a kisbetűket és a nagybetűket, a magyar nyelvet valamint tovább mélyíthetik tudásukat matematikából.

Méret: 205 x 295 mm
Kötés: Tűzött
Ár: 699 Ft
ISBN: 978 615 5028 29 8
Megjelent


line

Magyar nyelv 3. osztályosoknak – Most légy okos!

A gyerekek a Most légy okos! sorozat segítségével még jobban elsajátíthatják a kisbetűket és a nagybetűket, a magyar nyelvet valamint tovább mélyíthetik tudásukat matematikából.

Méret: 205 x 295 mm
Kötés: Tűzött
Ár: 699 Ft
ISBN: 978 615 5028 30 4
Megjelent



Virtuális nyári események - New Music Fridays - Mutasd meg magad! - Most légy okos. Programok, könyvek - Virtuális irodalom, szerver bérlés, ajánló, gyermek, könyv, program, virtuális

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése