2015. július 4., szombat

Athenaeum Kiadó + General Press

Az Athenaeum Kiadó júliusi magazin-hírlevele és a General Press újdonságai - Könyvkiadás, könyvajánló - Klasszikus és kortárs magyar irodalom. Szakmai elismerések - Író és közönsége. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - Ünnepi Könyvhét. Újdonságok


Üdvözlet az Olvasónak!

Bízom benne, hogy ez a nyári hírlevél minden olvasónkat a jól megérdemelt pihenésben találja (csavaros szívószállal a kézben egy tengerparti bárban, vagy kispárnával a fej alatt egy hegyi házikóban – kinek mi a tökéletes lazulás). Akik pedig még húzzák az igát, őket hadd biztassuk azzal, hogy szolidaritásként mi is dolgozunk. És bár olvasni vakációban az igazi, de munkaidő után a hétköznapokban is nagyon jó.

Az Athenaeum nem pihenhet még, készítjük elő a nagy MAD NEMERE bajnokságot az ifjak számára, egy szerzőválogató castingot a tehetséges írójelölteknek, ott voltunk a bonyhádi fesztiválon, hatezer ember előtt ünnepeltünk születésnapot a Vad Fruttikkal, megyünk Dunaszerdahelyre fesztiválozni – csupa program a nyár!

És micsoda ősz jön! Szeptemberben érkezik az új Picoult, berobban T.S. Thomas kannibálos kalandregény-sorozata, az EATEN, várjuk nagyon a Magyar szeretők című riportkönyvet, izgulhatunk Frank Schätzinggel a Breaking News-ban, megismerhetjük egy igazi nemzetközi metálsztár életét és sorstörténetét (Outcast), leigazoltuk az szórakoztató irodalom új nagyágyúját, Leitner Olgát, hogy nálunk jöjjön a Bakker-sorozat következő kötete, megállapodtunk Csabai Márkkal, hogy Athenaeum logó alatt folytatódjon a Csibész-sorozat, októberben jön Kati Hiekkapelto krimije, a Kolibri (meg maga Kati Magyarországra), és mire jön a tél, megtudhatjuk azt is, hogyan fogjunk orosz kémet.

Miközben friss megjelenésünk is van (igen, bizony, júliusban!). Az ÉJJEL-NAPPAL BUDAPEST sztárja, Lali vezet be bennünket a közös albérletek izgalmas világába, rengeteg humorral, fotóval, ennél derűsebb könyvünk még nem volt.

És azt hiszem, sikerült bebizonyítanunk azt is, hogy tényleg figyelünk az olvasói jelzésekre. A rajongók lelkesedésének engedve elővettük Darynda Jones elkaszált sorozatát, a Sírhantot – előrendelhető, és ha legalább 300-an elő is rendelik, ősszel megy a nyomdába a harmadik rész.

Addig pedig töltsetek velünk egy délutánt az Ilka csárdában, és a nyaralásra el ne felejtsetek Athenaeumos könyvet vinni!

Kellemes, élményekben gazdag nyarat kívánunk minden kedves olvasónknak!
Szabó Tibor Benjámin

Főszerkesztő




Ez történt velünk…

Részt vettünk a 86. Ünnepi Könyvhéten, ahol a megnyitó napján azonnal egy pódiumbeszélgetéssel kezdtünk. Hercsel Adéllal, Hatala Csengével és Babiczky-Pfliegel Dórával Szabó Tibor Benjámin beszélgetett legújabb könyvük megjelenése kapcsán.
A beszélgetéssel egyidőben zajlott a Szép Magyar Könyv díjátadó, ahol szépirodalom kategóriában oklevelet nyert a Rügy – A tyúk, aki repülésről álmodott című kiadványunk, továbbá a kötet borítójának tervezője, Földi Andrea nyerte el a Tamás László Emlékdíjat.
A Kolorban június 4-én pedig hatalmasat buliztunk a Budapest-London-Budapest tengely elnevezésű esten!
És Londonban a The Garage-ben is, ahol Peiker Éva Likó Marcellel és Kovács Eszterrel beszélgetett A Bunkerrajzolóról és a Let’s kifliről.
Bánó Attila legújabb könyve, A tudós és a zöldhajú lány sem maradt rejtve, a szerzővel Gálvölgyi Eszter beszélgetett a Rózsavölgyi Szalonban.
Szerzőink lázasan dedikáltak a forróság ellenére a Vörösmarty téren.



Az ünnepi könyvhetet követően egy nagyon különleges sajtóbemutatón vehettünk részt Babiczky-Pfliegel Dóra, az Ízek és Érzések magazin, illetve a Miele jóvoltából. A közös főzés eredménye pedig isteni finom lett! Az Ép testben 2 lélek című könyvben csupa egészséges és „babacsináló” receptet találunk!

Hírek

Mutasd meg magad!

GYÖNGYHALÁSZ szerzőválogató piknik az Athenaeum Kiadó szervezésében
Szeretettel meghívunk az Athenaeum Kiadó minden szerzőjelöltjét a kiadó kézirat-prezentációs délutánjára, a gödi Ilka csárdába!

Miért érdemes eljönni? A pályakezdő alkotók hamar szembesülnek a rendkívül éles versennyel. Számtalan kézirat érkezik be naponta egy kiadóhoz, szinte képtelenség igazán kitűnni a tömegből, még egy igazán figyelemfelkeltő pályamunkával is. Nagyon jól tudjuk, hogy értékes kincsek rejlenek a beérkező művek hatalmas csoportjában, és feltett szándékunk, hogy ezeket a kincseket megtaláljuk, kiemeljük, publikációhoz segítsük.

Készíts művedből egy 5 perces és egy 10 perces (akár multimédiás tartalommal támogatott) kiselőadást! Gyere el az Athenaeum Kiadó szerzőválogató délutánjára, és győzd meg a kiadó szakembereit, hogy tiéd a legméltóbb, az olvasók figyelmére leginkább érdemes kézirat!

A castingon a kiadó munkatársai két körben hallgatják meg a jelentkezőket. Az első körben minden jelentkező öt percben prezentálhatja művét a zsűri és leendő pályatársai előtt. A legjobb három aspiráns újabb tíz percben mutathatja be művét, könyvtervét.

A legjobbnak talált kézirat szerzőjének az Athenaeum (a mű alapos vizsgálatát követően) kiadói ajánlatot tesz.

De nemcsak a győztes, hanem minden résztvevő nyer, hiszen személyes ismeretséget köt a kiadó munkatársaival, megismerkedhet a hasonló kihívások előtt álló pályatársakkal, és közösségben költhet el egy finom ebédet a messze földön híres Ilka csárdában.

Időpont: 2015. augusztus 28. 11:00 órátó
Helyszín: Ilka csárda, 2131 Göd, Pesti út 93/A (Budapesttől 15 perc) Újpest Városkapu autóbusz-állomástól 301-es busszal

GPS: N47.700599°, E19.135560°
Regisztrációs díj: 5000 Ft (amely tartalmazza az ebédet, egy welcome drinket és egy ajándékkönyvet)







Olvass, játssz és nyerj!

Szeretsz játszani a mobilodon? Legyőzöl bárkit, sokkal ügyesebb és gyorsabb vagy, mint a többiek? És még könyveket olvasni is szeretsz?

Akkor itt a helyed! Nemere István Őrült regényéhez egy vicces és szupersebességet igénylő játékot készíttettünk, amelyben most kipróbálhatod magad Te is! Vegyél részt szeptember 9-én 16 órától a KMO-ban (Budapest, Teleki u. 50, 1191) rendezett MAD NEMERE bajnokságon, és legyél te a győztes! A győztes egy értékes tablettel lesz gazdagabb, és (ezt figyeld!) Nemere Istvánnal is találkozhat az író csengelei birtokán.

A nyarat használd ki bátran, és addig is gyakorolj! Az alkalmazás letölthető ingyen:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.creatit.madnemere

Nevezési díj: A játék végén kapott linkről rendeld meg a könyvet, és a bizonylat azonosítószámát küldd el e-mailben a szpisjak.blanka@lira.hu címre a neveddel és a telefonszámoddal!

További információ: www.athenaeum.hu



Bocis játékok (is) Szarvason

Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje a Hartay Csaba Nem boci! című művéhez készült grafikákhoz kapcsolódóan felajánlásban részesült. A felajánlásnak megfelelően 100.000 Ft. összegben gondoskodott az intézmény a gyermekek számára játékok beszerzéséről, a kérésnek megfelelően egy fejlesztő bocis játék beszerzéséről is.

És ezúton ismét köszönetet mondunk Babák Mihály polgármester úrnak és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő úrnak, hogy licitáltak a Nem boci! illusztrációs grafikáiból készült művészi nyomatokra – ezáltal segítve az óvodákat és a bölcsődéket játékokhoz.





Elindult a Geekz könyvek sorozat



Történetének legvagányabb vállalkozásába fogott idén tavasszal az Athenaeum Kiadó. Összeszövetkeztünk a Geekz blog filmkritikus sztárszerzőjével, Rusznyák Csabával, és elindítottuk a csak e-könyvként megjelenő Geekz könyvek sorozatot. A blogon megjelent filmkritikákat szerkesztve, tematikus csoportokba rendezve, barátságos, mobil eszközökön is könnyen kezelhető e-book formátumokban adjuk közre.

Ez a sorozat azoknak a filmrajongóknak szól, akiket egy-egy szórakoztató filmes műfaj mélyebben is érdekel, szeretnének egy átfogó képet kapni az adott műfaj legfontosabb alkotásairól, jellemző filmes megoldásairól, ikonikus rendezőiről/színészeiről.

A sorozat első kötete a bosszúfilmeket veszi górcső alá, Kurosawa Seppukujától a dán Megváltáson keresztül egészen a Leitch-Stahelski rendezőpáros John Wickjéig. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere, művészfilmes ámokfutás és amerikai B-filmes hentelés. És megtudhat az olvasó az elmúlt négy évtized vonatkozó filmterméséről. És hamarosan érkezik a Geekz könyvek következő darabja.

Megvásárolható: https://www.ekonyv.hu/hu/konyv-reszletei/bosszu--geekz-konyvek?eid=7808


Előrendelhető Darynda Jones Harmadik sírhant című könyve


Nagyon sokan kértétek, hogy a Sírhant-sorozat kiadását folytassuk. Augusztus 1-jéig ha az előrendelések elérik a háromszázat, augusztusban nyomdába is adjuk a könyvet. Íme a borítója, lentebb pedig a rendelési linket is megtaláljátok!



Charley Davidson végre újra itt van! A New York Times sikerlistás szerző, Darynda Jones paranormális sorozatának harmadik részében kedvenc magánnyomozónőnk, a halál bombázó angyala továbbra is lelkesen dönti magába a kávét, mert ha egy pillanatra is elbóbiskol, már látja Reyes Farrow-t, a Sátán félig ember, félig szupermodell fiát, akit megbéklyózott ugyan, ám képtelen elfelejteni...
Na de hogyan is találhatná meg az eltűnt Teresát, birkózhatna meg egy egomán orvossal, nyugtathatná meg aggódó édesapját és vehetné fel a kesztyűt egy veszedelmes motoros bandával, ha az ördög fia mindeközben csábításra készül és bosszúra szomjazik?
A regényt szeretettel ajánljuk a paranormális romantika és a földön fetrengős poénok rajongóinak figyelmébe!

"Megvolt minden, amit szeretek: paranormális cselekmény, egy jó ,,tökös" női főszereplő, és akció a javából!" @Lisie87 moly.hu

Előrendelhető: http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/harmadik-sirhant


Régen volt, hogy is volt?



Második sírhant Ha lenne egy olyan köpenyem és kaszám, mint Reyesnek, most bizony útra kelnék, és megkeresném némi fenyegető éllel a hangomban:
– az Athenaeum Kiadót: hol van, hol van, hol van a folytatás?
– Darynda Jonest: hogy lehet egy történetet így befejezni?
– Charley-t: miért kellett ezt tenned, te buta nőszemély?
Aztán köpeny és kasza nélkül meglátogatnám Reyest, és magamhoz ölelném.

Kedvenc lett ez is, akárcsak az első rész.


Ne sikíts! Annyira jólesett!! Igazi krimi volt, jól kitalált alaptörténettel, érdekes karakterekkel, izgalmakkal és csavarokkal – kellett már egy ilyen. Nincs benne egy percnyi unalom sem, elejétől a végéig fenntartotta a figyelmem. Az író tökéletesen megfogalmazott mondatokkal hagyta, hogy reménykedjek, elérte, hogy gyűlöljek pár szereplőt, tudta, hogy sokkolni fog az erőszaknak ez a fajta „profizmusa”, és a végén adott egy figyelmeztető pofont: nehogy azt hidd, hogy mindent tudsz, és mindenre választ kapsz! Szó sem lehet róla kis butus… majd a következő részben, remélem!





Csontszüret Ezezezez egyszerűen elképesztő, káprázatos, csodálatos, lenyűgöző, bámulatos, rendkívüli, ámulatba ejtő, megrendítő, frenetikus, varázslatos, megkapó, zseniális, lehengerlő, pazar, letehetetlen… és még sorolhatnám!
Az egész világ, a szereplők, a lények, a fogalmak, a kifejezések, a fordító, az írónő…
Rettenetesen kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem minnnnnél előbb kiadjááááák!!!!!!!







@agi89 írta a moly.hu-n Rachel Van Dyken: Egyetlen című könyvéről:

Egyetlen Akkorára duzzadt a szívem miközben olvastam, hogy úgy éreztem nem fér el a bordáim mögött!

Nevettem.
Visszaolvastam.
Sírtam.
Visszaolvastam.
Nevettem.
Boldog voltam.

Rengeteg idézetet ki lehetne írni. Borzasztó nagy életbölcsességek találhatóak ebbe a történetbe. Legalábbis számomra nagyon elgondolkoztatóak voltak.
Kicsit „csillagainkban a hibás” érzetem volt, de nem akarom összehasonlítani.
Azt is szerettem és ezt is nagyon megszerettem.
Újra kell olvasnom.
Hamarosan.
Muszáj.

Én ♥ Wes Michels

P.s.: És végre egy női főszereplő akit szerettem. Nem tudom miért, de nagyon megkedveltem Kierstent.


Szerzők és szerkesztők – avagy gondolatok a könyvkiadásról,
és úgy általában a világról…


Paulo Coelho 9 legfontosabb tippje utazáshoz

Paulo Coelho Nagyon korán rájöttem, hogy számomra az utazás a legjobb mód a tanulásra. Még mindig egy zarándok lelke lakozik bennem, és arra gondoltam, hogy e blogbejegyzés formájában megosztok pár leckét, hátha hasznosnak bizonyulnak a hasonló zarándok lelkeknek.



1. Kerüljétek a múzeumokat!

Elsőre abszurd javaslatnak tűnhet, de gondoljunk csak bele: ha egy külföldi városban jársz, nem sokkal érdekesebb felfedezni a jelent, mint a múltat? Az emberek valahogy kötelezőnek érzik a múzeumok látogatását, mert gyerekként azt tanulták, hogy az utazás arról szól, hogy a kultúra e formájával muszáj megismerkedni. Természetesen fontosak a múzeumok, de időre és objektivitásra van szükség hozzájuk – tudnod kell, mit szeretnél megnézni, különben azzal az érzéssel távozol, hogy most aztán láttál sok alapvetően fontos értéket, csak a nevükre nem emlékszel.

2. Tölts időt a helyi bárokban!

A várost leginkább a bárjaiból ismerheted meg, nem a múzeumokból. És most nem a nightklubokra gondolok, hanem azokra a helyekre, ahova az átlagemberek betérnek, hogy igyanak egyet, becsélgessenek az időjárásról, és egyáltalán, csevegjenek. Vegyél egy újságot és élvezd az emberek jövés-menését. Ha valaki beszélgetést kezdeményez, bármilyen butaságról, csatlakozz: nem ítélheted meg az út szépségét úgy, hogy épp hogy csak rápillantasz a kapura.

3. Légy nyitott!

A legjobb idegenvezető egy helyi lakos, aki mindent tud a városról, büszke rá, és nem ügynökségnek dolgozik. Menj ki, és válassz ki bárkit az utcán, akivel szívesen beszélgetnél, és kérdezz tőle valamit. (Hol a katedrális? Merre találom a postát?) Ha nem lesz belőle semmi, próbálkozz mással – garantálom, hogy a nap végére megtalálod a tökéletes kísérőt.

4. Utazz egyedül, vagy ha házas vagy, a férjeddel/feleségeddel!

Nehezebb lesz, senki nem lesz ott, hogy vigyázzon rád, de csakis így tudod a hátad mögött hagyni a saját országodat. Ha csoportban utazol egy idegen helyre, akkor az anyanyelveden kommunikálsz, azt teszed, amit a túravezetőd mond, és jobban lefoglalnak az ismerősök pletykái, mint a helyi látványosságok.

5. Ne hasonlítgass!

Semmit ne hasonlíts össze – se az árakat, se a higiéniai állapotot, az életminőséget vagy a közlekedést. Semmit. Nem azért utazol, hogy bebizonyítsd, jobb az életed másokénál – a célod az, hogy megtapasztald, más emberek hogy élnek, mit taníthatnak neked, hogyan dolgozzák fel a valóságot és a künleges élményeket.

6. Értsd meg, hogy mindenki ért téged!

Még ha nem is beszéled a nyelvet, nem kell félned: rengeteg helyen jártam már, ahol nem tudtam szavakkal kommunikálni, mégis mindig találtam segítőket, útmutatást, hasznos tanácsokat, sőt, barátnőket is. Néhány ember úgy gondolja, hogy ha egyedül utazik, és csak úgy elindul a vakvilágba, örökre eltévedhet. Győződj meg róla, hogy a szállodád brosúrája a zsebedben van, és ha minden kötél szakad, ints le egy taxit és mutasd meg a címet a sofőrnek.

7. Ne vásárolj túl sokat!

Olyan dolgokra költs, amiket nem kell magaddal cipelned: jegyekre egy jó színdarabra, étteremre, túrákra. Manapság a világgazdaság és az internet lehetővé teszi, hogy minden a tiéd legyen, amit csak szeretnél, anélkül, hogy plusz csomagokért kellene fizetned.

8. Ne próbáld meg felfedezni a világot egy hónap alatt!

Sokkal jobb egyetlen városban maradni 4-5 napig, mint 5 várost meglátogatni egy hét alatt. A város olyan, akár egy szeszélyes nő: időbe telik, míg elcsábítod annyira, hogy teljesen felfedje magát előtted.

9. Az utazás kaland.

Henry Miller mondta, hogy sokkal fontosabb felfedezni egy olyan templomot, amiről még senki sem hallott, mint elutazni Rómába és kötelező jelleggel megnézni a Sixtus-kápolnát, ahol 2000 másik turista lökdösődik és ordít a füledbe. Persze, ki ne hagyd a Sixtus-kápolnát, nem azt javaslom, de járd az utcákat is, fedezz fel mellékutakat, érezd át a szabadságát annak, hogy keresel valamit – nem is tudod, micsodát –, amit ha megtalálsz, megváltoztatja majd az életed. Ebben biztos lehetsz.


5 kérdés, 6 szerző és sok-sok válasz

Bíró Szabolcs

Bíró Szabolcs 1. Mely könyveket tervezi a nyáron elolvasni?

Sajnos mindig többet tervezek, mint amennyivel elbírok a munka és az egyéb elfoglaltságok mellett, de hát a remény hal meg utoljára! A nosztalgia jegyében nemrég megvásároltam Michael Crichton Jurassic Park és Az elveszett világ c. regényeit, ezeket szeretném mielőbb elolvasni. Trux Béla elképesztően terjedelmes A templomos lovag és Akkon ostroma c. történelmi regényei is itt várakoznak előttem, ahogy több antológiát is kiszemeltem már. Mivel idén Pécsett nyaraltunk, mindenképp újra szeretném olvasni Horváth Viktor itt játszódó, Török tükör c. regényét, illetve a Magister M c. kalandregényt. Mindezek mellett a frissen beszerzett történelmi szakmunkákat is mihamarabb fel kell dolgoznom, ami nem kevés időt és energiát vesz igénybe. A többi regényt nem is említem – már látom, hogy azok csak karácsonykor kerülnek sorra.

2. Melyik a legviccesebb nyaralós emléke?

A névnapom és a születésnapom is július végére esik, utazni is nagyon szeretek, így hát számtalan kellemes nyári emlékem van. De hogy melyik volt a legviccesebb? Talán amikor egyszer Prágában majdnem elütöttük a tolószékemmel Karel Gottot, mert a cseh csalogány figyelmetlenül libbent keresztül az egyik forgalmasabb sétálóutcán. Vagy amikor egyszer a horvát tengerparton feküdtem, mire odalépett mellém egy kölyök, és viccből elkezdett nekem magyarul káromkodni, mert hogy biztos nem értem. Hallgattam egy darabig, majd visszakáromkodtam, még rá is licitáltam – a kissrác arca egyszerre elfehéredett, és futott, amerre a lába vitte.

3. Melyik a legkellemetlenebb nyaralós emléke?

Két kellemetlen eset is eszembe jut. Az egyik az volt, amikor még kiskamaszként elutaztunk Horvátországba, én azonban útközben napszúrást kaptam, így a hétnapos kirándulás felét a szálláson töltöttem lázas betegen, miközben tízpercnyi sétára volt tőlünk a tengerpart. A másik kellemetlenség már felnőttként esett meg velem. Nagy társasággal elindultunk Prágába, egy ötnapos városnéző, kocsmalátogató túrára. Július közepe volt, tikkasztó hőség, ám amint megérkeztünk, októberi szürkeség és őszi hideg szállt az Arany Városra, mellé pedig naphosszat esett az eső. Alig pár helyre tudtunk ellátogatni, a hidegben a sör sem csúszott annyira, mindenki morcos volt. Aztán az utolsó napon, amikor a csomagjainkkal kibattyogtunk a buszpályaudvarra, hirtelen ismét kisütött a nap, és majd’ megsültünk a hőségben, miközben éppen hazaindultunk. Ezen már csak nevetni tudtunk kínunkban.

4. Melyik a kedvenc országa, ahol nyaralt, és miért?

Örök nyári szerelmem a Balaton-felvidék, azon belül is a Badacsony környéke, de azt azért soha nem fogom elfelejteni, amikor kilencévesen édesapám elvitt minket egy hétre a Kanári-szigetekre. Elképesztő élmény volt, de egyben olyannyira drága is, hogy utána négy évig nem mentünk sehová. Kiskoromban, még a kilencvenes évek első felében többször is ellátogattunk Olaszországba, ezek az utak nagyon kellemes emlékekként élnek bennem. Édesapám halála előtt, az utolsó együtt töltött nyáron is Olaszországba, Lignano Sabbiadoróba utaztunk egy hétre. Tizenhárom éves voltam, azóta is visszavágyom oda. Ugyancsak szeretek nyáron Prágába utazni pár napra, de oda szigorúan csak férfitársaságban.

5. Küldjön egy kedvenc nyáron készült fotót, es írjon pár sort róla!

Bíró Szabolcs nyári emlék 2013. augusztus 8-án, a nyár legforróbb napján született kisfiam, Bence. Ez az egyik első közös képünk, még a kórházban készült. Azon a nyáron nem mentünk sehová, és irgalmatlanul fárasztó hetek, hónapok köszöntöttek ránk, ennél szebb nyári emléket azonban keresve sem tudnék találni.






Hercsel Adél

Hercsel Adél 1. Mely könyveket tervezi a nyáron elolvasni?

Amióta tudok olvasni, számomra a nyár és a vakáció mindig is a reggeltől késő éjszakáig tartó olvasásról és ezzel együtt az elmerülős, sok kötetes, nagyszabású művekről szólt. Emlékezetes, meghatározó nyári olvasmány volt többek között az Agatha Christie és a Truman Capote összes, számos Rejtő Jenő mű, a Gyűrűk ura-trilógia, a Brontë nővérek regényei, a Háború és béke, A félkegyelmű, a Petri összes és Nádas Pétertől az Emlékiratok könyve, illetve a Párhuzamos történetek. Idén nyáron azonban megszakítottam a láncot, és könnyedebb művekkel pihenek. Mostanában azt érzem, hogy igazán az ifjúsági regények kapcsolnak ki. Épp Kalapos Éva fantasztikus D.A.C sorozatának frissen megjelent negyedik részét olvasom nagy izgalommal. Ezt a Geek Girl sorozat fogja követni, ami egy különc modell lány kalandjairól szól, és hihetetlenül szórakoztató. Ezután A láthatatlan hős című könyvet fogom kézbe venni, ami az embermentő olasz hősről, Giorgio Perlasca életéről szól. Még tervbe van véve Szabó Tibor Benjámin EPIC című ifjúsági regénye és Liz Pichon-Tom Gates Az én csúcsszuper világom című ifjúsági könyve, amit Dragomán György kamasz fia fordított. Persze beiktatok néhány pszichológiával foglalkozó művet is, például Molnár C. Emma Anyátlan nemzedék című kötetét és Gyurkó Szilvia Rám is gondoljatok című könyvét, ami a gyerekközpontú válásról ír. Az utóbbi kettőről valószínűleg cikket is írok a HVG.hu-ra.

2. Melyik a legviccesebb nyaralós emléke?

A legviccesebb nyaralós élményem valójában egy antinyaralós élmény. Négy évvel ezelőtt kimaradt a nyaralás, mert egész nyáron szoros határidővel dolgoztam egy könyvön. Az akkori pasim szintén el volt foglalva egy nagyobb munkával, mindennap késő estig dolgozott. Miközben mindenki nyaralt és bulizott, mi bent aszalódtunk a városban, és maximum esténként ültünk be valahova egy sörre. Amikor már nagyon ki voltunk borulva, kitaláltuk, hogy mi is elmegyünk nyaralni, mint a törpe az Amélie csodálatos élete című filmben. Minden este csináltunk magunkról egy szelfit a konyhában, az utcán vagy random budapesti szórakozóhelyeken. Másnap reggel mindig föltettük az aktuális képet a Facebookra, ráböktünk a térképen egy pontra, és pofátlanul a kép alá írtuk az adott helységnevet. Szóval így jártuk be Kornéllal a világot: voltunk Párizsban (az Ankertben), Bora-borán (a volt Dob utcai albérletem konyhájában), Kamcsatkán (Siklóson), Kaliforniában (Pécsen), Berlinben (a Teréz körúton), Szentpéterváron (a megboldogult Cézár sörözőben), Kubában (Zsámbékon), stb. A Facebook-ismerőseink mind azt hitték, hogy tényleg világkörüli úton vagyunk: folyamatosan jöttek a viccesen irigykedő kommentek és üzenetek, egy idő után mindenki azt kérdezte, mi lesz a következő állomás. Amikor „hazaértünk”, szeptemberben mindenki az exkluzív nyaralós élményeinkről faggatott. Nagyon vicces volt.

3. Melyik a legkellemetlenebb nyaralós emléke?

Megpillantani a dél-angliai tengerpartot, na az felejthetetlen csalódás volt! Van egy romantikus elképzelés a fejedben arról, hogy milyen lesz az első találkozás A Tengerrel! Süt majd a nap, tökéletes szögben állnak a fények, szól majd a filmzene, ehhez képest fúj a szél, nyáron is halálra fagysz, tiszta hínár az egész, büdös is, de ha már ott vagy, akkor becsületből megfürdesz benne. Olyan volt az egész környék, ahogy az olvasó az egyik leghidegrázósabb és leghíresebb Sherlock Holmes-regény helyszínét, a devonshire-i lépvidéket elképzeli. Két hétig nyaraltunk ezen a festői vidéken, tényleg azt vártam, hogy mikor bukkan elő a Sátán kutyája!

4. Melyik a kedvenc országa ahol nyaralt es miért?

Csakis Erdély! Amikor általános és középiskolás voltam, a szüleimmel mindig oda mentünk nyaralni. Minden évben Erdélynek más részét jártuk be, és a túravezető kimondottan arra koncentrált, hogy ne a tipikus turistalátványosságokat mutogassa meg Erdélyből, ahol az összes turista tobzódik, hanem érezzük Erdély igazi ízét, és valóban azt lássuk, hogyan élnek a helyiek. Ez általában heti hét napból hat nap kő kemény túrát jelentett. Romjainkban heverve egy-egy nyaralásnak és Erdély-járásnak nevezett teljesítménytúra után mindig megfogadtuk, hogy jövőre máshova megyünk… Aztán úgy alakult az élet, hogy a férjem Marosvásárhelyen született, 4 éves volt, amikor anyósom és apósom áttelepültek Magyarországra Székelyudvarhelyről. Két évvel ezelőtt is jártunk Udvarhelyen, és jövő héten is megyünk. Ez most már állandó program marad, aminek nagyon örülök, de a következő célállomás most már tényleg Szentpétervár lesz!

5. Küldjön egy kedvenc nyáron készült fotót, es írjon pár sort róla!

Visegrádon A négy évvel ezelőtti visegrádi FISZ-táborban készült a kép. Káldy Sára készítette. Emlékezetes tábor volt, Spiró György volt a tábor egyik díszvendége, és azt sem felejtem el soha, hogy egy élő irodalmi legendával, többek között a Kő hull apadó kútba című klasszikus szerzőjével, Szilágyi Istvánnal is találkoztunk és beszélgethettünk. Arra is emlékszem, hogy azon a nyáron valamiért majdnem minden író és költő pasi kopasz volt.


Hartay Csaba

Hartay Csaba 1. Mely könyveket tervezi a nyáron elolvasni?

Márai Sándor nemrég megjelent 1970-73-as Naplóját, amit a napokban sikerült megvennem. Eddig az összes megjelent Napló megvan Máraitól, ha jól számolom, harmadjára olvastam újra az idén, majdnem mindet. Ez az egy hiányzott, már várom az alkalmat, hogy belekezdjek. Olvasom továbbá Kiss László barátom új regényét, ami Ki mondta, hogy jó volt címmel jelent meg az Ünnepi Könyvhétre. És emellett több történelmi tárgyú kötet is ott a polcon, szimultánban foglalkozom mindegyikkel. Érdekel a második világháború időszaka, és hazánk a Kádár korszakban. És itt van még Bíró Szabolcs kolléga vaskos kötete, az Anjouk is. Nem unatkozom majd, ha csendben elvonulok a könyveimmel.

2. Melyik a legviccesebb nyaralós emléke?

Nem mondható viccesnek, inkább jó élmény volt, hogy néhány éve megismerkedtünk Zakynthoson egy családdal, utána több alkalommal velük mentünk nyaralni. Nagyon jól kiegészítjük egymást. Egész évben csak nyaraláskor találkozunk, meg persze a Szarvasi Szilvanapokon, így mindig van miről beszélgetni. Ilyenkor persze néhány régi sztori is újra előkerül, mint a megismerkedésünk, és rengeteg helyzetkomikum is adódik. Az is inkább csak nekünk volt vicces, amikor befizettünk egy buszos szigettúrára, és az idegenvezetőnk órákig nem volt hajlandó megszólalni. A többi utas inkább bosszankodott. Biztosan rossz napja volt a fiatal hölgynek. Reméltük, többet nem találkozunk vele, nem volt túl kedves a nap további részében sem. Erre következő évben egy másik görög szigeten ő fogadott bennünket, ahogy kijöttünk a repülőtérről. Ugyanolyan rossz kedve volt szegénykémnek, mint egy éve. Majdnem visszafordultunk.

3. Melyik a legkellemetlenebb nyaralós emléke?

Minimál horror következik. Az egyik nyaralás nulladik napján kaptam egy terebélyes herpeszt a számra. Enni-inni alig tudtam, mert ha kinyitottam a számat, kiszakadt és vérzett. Hiába mentünk a helyi gyógyszertárba kenőcsért, csak itthon múlt el, hét nap múlva. A herpesz is nyaralni akart, igaza van végül is.

4. Melyik a kedvenc országa ahol nyaralt es miért?

Görögország. Feleségemmel sokadik éve itt pihenjük ki az egész éves hajtást. A szigetek. Santorini, Zakynthos, Kefalonia, Korfu, Kos, Kréta. Miért? 678 indokot tudnék felsorolni. Lehet, hogy görög ouzokészítő voltam előző életemben. Nem csodálkoznék, ha ez valahogy kiderülne.

5. Küldjön egy kedvenc nyáron készült fotót es írjon par sort róla!

Hartay nyaralás A feleségemmel, Ágival Zakynthoson. Ha hosszú lenne a hajam, nekem is borzolná a szél. Mögöttünk a Jón tenger valószínűtlen kékje.





Hatala Csenge

Hatala Csenge 1. Mely könyveket tervezi a nyáron elolvasni?

Philip Zimbardo: The Lucifer Effect, és további hasonló érdekességeket a szakdolgozatomhoz, amit büntetés-végrehajtás témakörben írok.

2. Melyik a legviccesebb nyaralós emléke?

Az Erie-tó partján töltöttem egy napot, amikor is arra gondoltam, hogy elindulok a homokos partról a betonsétányra, mert ott éppen hűvös volt a környező épületek miatt. Persze a szandálomat ott hagytam a napozóágynál. Már az elején szembesültem a „forró a homok” szindrómával, de kitartottam, és így ugrabugráltam ki a betonra. Kívülről nézve biztosan nevetséges volt. Végül én is jót nevettem, de semmi pénzért nem fordultam volna vissza a szandálomért :) Aztán persze mindez visszafelé is...

3. Melyik a legkellemetlenebb nyaralós emléke?

Bogácson voltunk táborban még borzasztóan fiatalon. Néhány osztálytársammal a méltán ismert „felelsz vagy mersz” nevezetű játékot játszottuk a strandon. Én éppen „mertem”. A feladatom az volt, hogy szaladjak oda egy ismeretlen lányhoz, és hajtogassam neki, hogy „Szia, Kitti, annyira jó, hogy te is itt vagy, úgy örülök neked”… A lány nem tudott hová tenni – természetesen –, és elég kellemetlennek hatott a szituáció, hiszen sokan voltak a strandon körülöttünk, és sajnálkozón néztek rám, amiért „összekevertem valakivel” azt a lányt.

4. Melyik a kedvenc országa ahol nyaralt es miért?

Három éve egy teljes nyarat töltöttem az Egyesült Államokban. Több szempontból is tetszett, de főleg az ottani légkör ragadott meg.

5. Küldjön egy kedvenc nyáron készült fotót, es írjon pár sort róla!

H. Csenge A Visegrádi Várban, 1999 nyarán. Szinte minden kislánynak az a vágya, hogy királynő lehessen. :) Ez számomra akkor megvalósult. :)










Pataki Éva

Pataki Éva 1. Mely könyveket tervezi a nyáron elolvasni?

Pulszky Ferenc: Életem és korom – mivel a fiáról, Pulszky Károlyról írom (ha sikerül) az új regényemet. Ezen kívül a terveim között szerepel a régi nagy kedvenc, a Zabhegyező új fordítása (Rozsban a fogó), a Könyvhét új magyar verses kötetei és jó skandináv krimik.

2. Melyik a legviccesebb nyaralós emléke?

A két évvel ezelőtti unokás nyaralás a Velencei tónál, amikor egy rosszul bevett biciklis kanyar során eltörtem a bokám, ám ebből egy számomra is meglepően vicces könyv (…és megint nagymama) született.

3. Melyik a legkellemetlenebb nyaralós emléke?

Lásd 2. pont.

4. Melyik a kedvenc országa ahol nyaralt es miért?

Kirgízia – ahol többször is forgattunk nyáron Mészáros Mártával, és a munka során azért nyaraltunk is, pl. az Isszik-kul tónál. Ebben a távoli, ázsiai országban a hatalmas hegyek, a magaslaton fekvő, tengerszerű Isszik-kul, a végtelenül kedves emberek, a furcsa posztszovjet, félnomád hangulat olyan varázsos, hogy ha egyszer eljutsz oda, mindig visszavágysz– csak sajnos, nagyon messze van.

5. Küldjön egy kedvenc nyáron készült fotót, es írjon pár sort róla!

Kirgizia Az Isszik-kulnál Mészáros Mártával. Sajnos, nem látszik a tenger túloldalán magasodó, hatezer méter magas Tien-San hegység – de ott van. Aki nem hiszi, járjon utána!


Kolozsi László

Kolozsi László 1. Mely könyveket tervezi a nyáron elolvasni?

Történelmi és pszichológiai munkákat olvasok, meg kamaszkönyveket: tehát Baberowski Sztálin könyvét (Felperzselt föld), a vicces Danubiát, egy könyvet a gyerekkorban súlyos traumán átéltek kezeléséről (A ketrecbe zárt fiú – ez nem annyira vicces), meg Donna Tartt A titkos történet című könyvét. Varga Bálint haverom Váltságdíj nélkül című könyvét fejezem be a napokban. Melegben ajánlom. Nagyon izgalmas. Nyáron elég sokat olvasok, ennyi könyv kb. három hétre elég, de a nyaralóban ott van a Háború és béke meg a Nádas összes, ha kifogynék.

2. Melyik a legviccesebb nyaralós emléke?

Hét- vagy nyolcéves voltam, amikor anyám elvitt egy balatoni diszkóhajóra, amin Korda György énekelt. Anyám elég jó nőnek számított, Korda odaült mellénk, és mellettem énekelte el a Lady Karnevált. Nem vagyok benne ma sem biztos, hogy ez egy pozitív emlék, azt hiszem, inkább féltem. Mindenesetre ma már röhögök rajta.

3. Melyik a legkellemetlenebb nyaralós emléke?

Ugyanez?

4. Melyik a kedvenc országa ahol nyaralt es miért?

Nem tudom, hányszor voltam Olaszországban. Tanultam is ott, fél évig. Ha utazni kell, nyaralni, akkor odamegyek, rendszerint, vagy Dél-Franciaországba. Olaszország kimeríthetetlennek tűnik. Vannak olyan helyek, ahol kevés turista fordul meg: Calabria, Puglia, inkább már csak oda járok.

5. Küldjön egy kedvenc nyáron készült fotót, es írjon pár sort róla!

Kolozsi László fia Van egy nyaralónk, tóparton, erdőkhöz közel, mindennap lejárunk a tóra, biciklivel. ez a kép tavaly készült, amikor befejeztem a könyvem. A regényemben mindig hideg van, esik az eső: mint látható, nem volt könnyű beleélnem magam ebbe a zord időjárásba. Én megyek elől. Marci fiam van még a képen.

Júliusi megjelenéseink

Bíró Lajos
Lali albérletkalauza


„Hé, emberek, Lali vagyok Budapestről. Sokan talán még a mulatós sztár Csóró Laliként ismertek. Tudjátok, Szállok hasítok, Hungarian Lali pop! Már biztos alig várjátok, hogy leírjam a hihetetlenül izgalmas élettörténetemet, de hiába! Helyette valami sokkal klasszabbat tartotok a kezetekben: egy albérletkalauzt.
Most biztos azon agyaltok, hogy jön ahhoz egy srác, aki imádja a mulatós zenét, hogy tippeket adjon albérletekről meg együtt lakásról. Simán. Ugyanis véletlenül a világ legtutibb albérletében lakom Budapesten. Kíváncsiak vagytok, mitől jobb ez az albi egy másik város másik albérleténél?”

Bíró Lajos, vagyis Lali, az ex-popsztár médiaceleb, az Éjjel-nappal Budapest sármos főszereplője az az ember, aki a legtöbbet tudja a közös albérletek világáról, és ezt a tudását most meg is osztja az olvasókkal. Mire kell figyelni albérletválasztásnál? Hogyan élhetünk együtt a különböző lakótársakkal? Hogyan tarthatjuk alacsonyan az albérlet költségeit? A humoros lifestyle könyv a megannyi albérletes ismeret mellett rengeteg bennfentes információt is szolgáltat az ország kedvenc tévéműsoráról.
Bíró Lajos: Lali albérletkalauza

ISBN 978 963 293 443 3
Terjedelem: 208 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 2990 Ft



És egy kis ízelítő, mivel is készülünk szeptemberben…

Jodi Picoult
Csodalány
Mariah White életében másodszor kapja rajta férjét egy másik nővel, lányuk, a hétéves Faith pedig életének minden fájdalmas másodpercében vele van. A gyors válást követően Mariah depresszióval küzd, Faith azonban új barátra lel. Egy képzeletbeli barátra, aki lehet, hogy mégsem annyira képzeletbeli…
Faith folyamatosan beszélget az „őrzőjével”, s hamarosan a Bibliából kezd idézni – a könyvből, amelyet sem ő, sem egyetlen rokona nem olvasott. Mariah pánikba esik, pszichiáterek hada vizsgálja a kislányt, de nem találnak nála semmit.
Egy nap aztán Faith kezén stigmák jelennek meg, és csodás gyógyulások követik az útját. Mariah-nak szembe kell néznie a ténnyel, hogy Faith – a kislány, aki sosem kapott vallásos neveltetést – talán tényleg Istennel beszélget.
Ahogy lenni szokott, Faith csodálatos gyógyító ereje nem marad titokban. A hívők és a médiacápák hordái ostromolják a házat, és ha ez nem lenne elég, a kislány apja, Colin gyermekelhelyezési pert indít volt felesége ellen.
A Csodalány újra a legfontosabb kérdéseket feszegeti. Hol a határ csoda és valóság között? Összeegyeztethető-e az orvosi hivatás és a vallás? Lehet-e, kell-e választani az anyaság és az élet között?
Jodi Picoult:Csodalány

ISBN 978 963 293 451 8
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Tervezett megjelenés: 2015.08.27.



Samantha Shannon
A Mímes Rend

Paige a Csontszüret sorozat első kötetének végén kiszabadul a Sheol I brutális világából, de a bajok csak most kezdődnek: sok szökevény még mindig bujkál, őt pedig mind közül a legveszélyesebbnek nyilvánították... Ahogy a Scion mindent látó szeme Paige után fordul, a mímeslordok és mímeskirálynők bandái számára összehívják az Abnormális Unió tanácsát. Jaxon Hall és a Hét Pecsét vezető szerepre készül, de egy végzetes fenyegetés híre terjed a látók között, és mindenhol sötét titkok sejlenek.
Samantha Shannon: A Mímes Rend

ISBN 978 963 293 450 1
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Tervezett megjelenés: 2015.08.31.

 

 

 

A General Press Könyvkiadó júliusi újdonságai



ÍRISZ-KÖNYVEK:


Mary Alice Monroe: Nyári emlékek


Mary Alice Monroe: Nyári emlékek Carson szabad szellemű fotós, a tenger szerelmese, aki, úgy tűnik, még nem kész lehorgonyozni. Csak sodródik az árral, nem találja a helyét a világban. Megannyi múltbéli démon üldözi, amelyek elől a világ számos pontjára utazva, időnként az alkohol pusztító mámorába menekülve sem lel menedéket. Elveszíti az állását, feléli minden tartalékát, és már épp azon aggódik, hogyan fogja előteremteni a következő havi lakbért, amikor váratlanul levelet kap egy régen látott, de számára nagyon fontos személytől: a nagyanyjától, Marietta Muirtól. Az idős nő a lány két féltestvérét, Dorát és Harpert is csodás tengerparti otthonába hívja, hogy szeretett unokái körében ünnepelhesse meg a nyolcvanadik születésnapját, és együtt töltsék a nyarat. Nem titkolt szándéka, hogy a nyári emlékeket megidézve megerősítse a testvérek közötti, korábban igen szoros köteléket. Maga sem tudhatja azonban, hogy a terve miként sül el: a három igencsak különböző női életút fonala összefonható-e még, vagy örökre szétfutnak a világban.

Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának első kötetében Carsoné a főszerep. A meseszép dél-karolinai vidéken, az otthon melegében a lány egy vonzó férfi és egy palackorrú delfin segítségével újra felfedezi a családi kötelékek, a megbocsátás és a szeretet gyógyító erejét, miközben rögös, ámde izgalmas úton önmagára talál.



Megjelenés: 2015. július 13.
Terjedelem: 400 oldal
Méret: 125 x 190 mm
Kötés: kartonált
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 643 794 7



line

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:


Robert Dugoni: A felszín alatt


  Tracy és Sarah Crosswhite testvérek, és úgy bánnak a pisztollyal, mint senki más. Egy lövészverseny után a huszonkét éves Tracy haraggal válik el a húgától, és amikor a távolodó kocsiból hátrapillant, még nem tudja, hogy utoljára látja Sarah-t.
Húsz évvel később Crosswhite nyomozó a gyilkossági csoport tagja, elhivatott zsaru, aki rabja maradt a múltban történteknek, akárcsak a gyilkos, akit börtönbe zártak a húga eltűnésekor. Ugyan a gyilkost elkapták, a holttest sosem került elő… A nő újra és újra átrágja magát a tanúvallomásokon, ellenőrzi a nyomozati anyagot, és egyre biztosabb abban, hogy nem az ül börtönben, aki tényleg felelős a húga haláláért. És ekkor a szülővárosukban, a hegyekben húsz év után egy fiatal nő csontjaira bukkannak.
Az ügyet újra előveszik, és Tracy nagy erővel veti bele magát a nyomozásba, hogy végre megnyugvásra találjon. Azzal azonban nem számol, hogy ennyi év távolából is többen akadnak, akik megakadályoznák ebben, és ha lebeszélni nem tudják, képesek arra is, hogy bármi áron megállítsák…

Robert Dugoni, Az igazság bajnoka című nagy sikerű regény szerzője újabb vérbeli krimivel jelentkezik, így az olvasás sorám az utolsó pillanatig nem lehetünk biztosak abban, hogy mi történt a múltban és miért történik a jelenben.



Megjelent: 2015. július 29.
Terjedelem: 360 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: keménytábla védőborítóval
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 963 643 793 0



line

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT:

Julie Klassen: A táncmester

Julie Klassen: A táncmester Julia Midwinter kalandvágyó, életvidám, gyönyörű nő. A vidéki élet éppen ezért felér számára egy kalitkával. Menekülne a nyomasztó titkokkal teli mindennapokból, a kötelességei, anyja vigyázó, szigorú tekintete elől, ám olybá tűnik, erre semmi lehetősége. Egy nap azonban váratlanul a falujukba érkezik egy jóképű, londoni férfi, Alec Valcourt, aki valami igazán különlegeset tudna mutatni a helybélieknek, már ha lenne rá lehetősége: a tánc művészetét. Julia édesanyja ugyanis betiltott minden táncot, az okok azonban már a feledés homályába vesznek…
Ahogy Alec és Julia kapcsolata elmélyül, úgy derül fény lassan a régmúlt titkaira, ami nemcsak a két fiatal számára hozhat megváltást, de végre a falu is új életre kelhet.

Julie Klassen legújabb regényében a tizenkilencedik századi táncmesterek és a tánctanítás izgalmas és lenyűgöző világába nyerhet bepillantást az olvasó, miközben végigkövetheti két fiatal titkokkal és nehézségekkel tarkított egymásra találásának történetét.



Megjelenés: 2015. július 30.
Terjedelem: 424 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: keménytábla védőborítóval
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 643 798 5



line

REGÉNYES TÖRTÉNELEM-SOROZAT:

Holly Lynn Payne: A damaszkuszi rózsa

Holly Lynn Payne: A damaszkuszi rózsa A nagy tiszteletben álló tanítómester, Rúmí az anatóliai Konya utcáin a nyüzsgő karavánszeráj felé tart: egy súlyosan sebesült fiatal lány vár rá. A levegő rózsaillattól terhes, pedig kora tavasszal még egyetlen helyi kertésznek sem borultak virágba a rózsatövei…
Rúmí a családja és a tanítványai tiltakozása ellenére gondjaiba veszi a lányt, Damascenát, akit a damaszkuszi rózsáról neveztek el – és kettejük sorsa innentől örökre összekapcsolódik. A különleges örökséggel megáldott fiatal nő a tanító gondoskodásának köszönhetően lassan elindul a gyógyulás útján. És miközben próbál keserű, szeretetet és törődést nélkülöző múltjától szabadulni, nemcsak a rózsa titkát fedezi fel, de egy aranyhajú fiatalember személyében a szerelem is rátalál…

A Magyarországon is élt szerzőnő regénye a régmúltba, a tizenharmadik századba repíti vissza az olvasót. A különleges mese egy fiatal lány és egy idős tanító közös útjáról szól, amelynek során mindketten megtapasztalják a szeretet hatalmas erejét.



Megjelenés: 2015. július 21.
Terjedelem: 368 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: keménytábla
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 643 795 4



line
Megjelenés: 2015. július 28.
Terjedelem: 248 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: füles kartonált
Ár: 2490 Ft
ISBN: 978 963 643 796 1

ÚJRA MEGJELENIK!

Nicholas Sparks: Eltékozolt évek


  Wilson Lewis egy átlagos augusztusi napon, miután hazaért a munkából, mit sem értve figyeli felesége csalódott arcát. Hiába próbálkozik: talán fodrásznál volt az asszony, talán valami felbosszantotta; nem jön rá, mi lehet az oka. És azt sem tudja mire vélni, amikor lefekvéskor Jane sírva fakad.

Wilson megfeledkezett a házassági évfordulójukról. A huszonkilencedikről.

És ezzel egy olyan úton találja magát, ahol azelőtt még nem járt, az első tétova lépéseket újabbak követik; a tét a házassága. Ahogy végiggondolja eddigi életüket, látja a küzdelmes éveket, az otthonteremtés, a gyereknevelés nehézségeit, a szükségszerű eltávolodásukat, de felrémlik előtte a kezdet is, amikor a zuhogó esőben belefeledkezve gyönyörködött a majd harminc évvel ezelőtti Jane arcában. Wilson talán már nem is emlékszik, hogyan kell egy nő szívét meghódítani, de most, ha meg akarja menteni a házasságát, nincs más választása.

Nicholas Sparks megható regényében ismét a szerelem mindenhatóságáról ír – a Szerelmünk lapjai című könyvéből ismert Noah Calhoun és családja életét továbbszőve –, arról, hogy ha igazán akarjuk, sosem késő megváltoztatnunk a sorsunkat.




 

Regény, könyv, honlap - könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése