2015. április 29., szerda

Beck, Keresztury, Petri - Magvető

A Magvető májusi újdonságai


Beck Tamás: Isten szemtelenül fiatal

„Amikor sírsz, Isten is szemtelenül fiatalnak tűnik hozzád képest.”

Beck Tamás: Isten szemtelenül fiatal Beck Tamás könyve tele van ilyen fontos mondatokkal. Olyan természetességgel írja le őket, ahogyan más levegőt vesz. Nem győzzük kapkodni a fejünket: hogyan mer ilyen sallangmentes, közvetlen mondatokban beszélni? Mintha újságot olvasnánk, riportokat és tárcákat, csak épp nem háborúkról, krízisekről, forradalmakról, hanem emberi drámákról, kapcsolatok fordulópontjairól: arról, ami igazán fontos. Hitelessé pedig az teszi ezt a hangot, hogy bár óriási tudás áll mögötte, mégis mindig csak annyit mutat meg, amennyi a szöveg működéséhez feltétlenül szükséges. Mindentudó elbeszélő, aki meghagyja nekünk a felfedezés örömét.


Várható megjelenés: 2015. május 4.
Tervezett oldalszám: 244 oldal
Méret: 125 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Tervezett ár: 2490 Ft
ISBN: 978 963 14 3172 8



line

Beck Tamás: Más él benned

Beck Tamás: Más él benned „Milyen verseket ír Beck Tamás? Mondhatnám azt, hogy kerek verseket. Határozottan elindulnak és meg is érkeznek valahova.” Várady Szabolcs

Látszólag cselekményes, egyszerű, határozott leírásokat olvasunk - egy kölcsönkért lakásban töltött este, várakozás egy orvosi vizsgálatra, szembesülés egy apa halálhírével -, valójában azonban az emberi lelkek és viszonyok mélyszerkezetébe nyerünk bebocsátást: megismerve azt a számtalan alakot, akik bennünk élnek.

Várható megjelenés: 2015. május 4.
Tervezett oldalszám: 72 oldal
Méret: 125 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Tervezett ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 14 3100 1



line

Gazdag Péter: Ostromlabirintus

„Gazdag Péter rendkívül sokoldalú alkotóművész, aki festőként, költőként, prózaíróként és drámaíróként is feltűnést keltett: eredeti műveiben a magyar társadalom legkényesebb kérdéseit feszegeti, nyíltan, humorral, bravúrosan.
Ostromlabirintus című drámája egyszerre parabola és sodró lendületű, szenvedélyes szerelmi történet, mely a Napóleon ellen viselt spanyol partizánháború korába visz. Ugyanakkor izgalmas modern nagyvárosi költészet és krimi, mai valóságunk paradoxonainak hű tükre.”
Forgách András


Várható megjelenés: 2015. május 4.
Tervezett oldalszám: 136 oldal
Méret: 113 x 185 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Tervezett ár: 1990 Ft
ISBN: 978 963 14 3256 5



line

Keresztury Tibor: Petri György

Keresztury Tibor: Petri György Keresztury Tibor Petri Györgyről szóló monográfiája egy olyan költő életművét mutatja be új szempontok alapján, problémaérzékenyen, amelyben az élet és az írás mindvégig radikálisan átfedte egymást. Petri tizenöt éve halott, költészete viszont nagyon is él: versei nélkül éppúgy elgondolhatatlan közelmúltunk eszméletlen történelme, mint ahogy a korszak költészete is. A napsütötte sáv örök. Ez a könyv alapos, remek kalauz a versek olvasásához, fantasztikus fényképanyaggal kiegészülve.

Várható megjelenés: 2015. május 8.
Tervezett oldalszám: 320 oldal
Méret: 125 x 197 mm
Kötés: Keménytáblás
Tervezett ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 14 3264 0


-------------------

A Magvető kiadó könyvújdonságai: Beck Tamás, Gazdag Péter, Keresztury Tibor, Petri György - új könyvek - honlapszöveg optimalizálása - szöveg írás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése