2014. augusztus 7., csütörtök

Manó Könyvek: ajánlat augusztusra

A Manó Könyvek ajánlata augusztusra

Tegye a szívére a kezét! Ön minden kötelező olvasmányt elolvasott? Gyermeke sem érti Jókait már? Jó lenne, ha mégis átérezné az egri katonák hősiességét és izgulna Jumurdzsák miatt? A Klassz! című sorozatunkban Nógrádi Gergely arra vállalkozott, hogy újrameséli ezeket a klasszikusokat – nem zanzásítva, nem rappelve, csak élvezetesen és érthetően, úgy, hogy az a gyerekeket is magával ragadja.

Higgyenek a szerzőnek!

Kedves Olvasó!

Harminc könyv szerzője vagyok. Ötszáz író-olvasó találkozón vettem részt iskolákban. Húsz éve írok neked.

Ismersz, ismerlek.

Tudom, hogy nehéz a klasszikus nagyregényeket olvasnod. Ha bele is kezdesz az egyikbe, előfordul, hogy már két oldal után leteszed.

Hidd el, másnak is meggyűlik velük a baja! Csodálatos művek, de régen íródtak. Régies nyelven, régi olvasóknak.

Úgy döntöttem, újramesélem neked a világirodalom legszebb történeteit.
A te nyelveden, izgalmasan, de megtartva az eredeti regények hangulatát.

Nem én találtam fel a spanyolviaszt. Évszázadok óta mindenütt újramesélték a remekműveket. Még a Bibliát is. És Shakespeare drámáit. És a németek Goethét, a spanyolok Cervantest, a görögök Homéroszt, a franciák Victor Hugót. És sok-sok évvel ezelőtt Karinthy, Móricz, Kosztolányi és Bródy is újramesélte mások regényeit.

Amit újramesélnek, megmaradhat. Amit nem, az bármily ragyogó remekmű legyen is, lassan bizony feledésbe merülhet.

Szomorú dolog ez. Ám azzal, hogy most a kezedben tartod ezt az újramesélt változatot, egy újabb regény kap esélyt a megmaradásra.

Ehhez azonban te is kellesz. Igazándiból hárman kellünk hozzá. Az író, az újramesélő, és te, aki elolvasod.

Nem azt akarom, hogy azért ismerd a nagy nemzeti legendáinkat, mert dolgozatot kell írnod belőlük.
Azt szeretném, hogy azért ismerd a nagy nemzeti legendáinkat, mert egy magyar ember nem nőhet fel úgy, hogy nem tudja, ki volt Bornemissza Gergely, Baradlay Jenő.

A KLASSZ sorozatban a legszebb regényeket olvashatod el újramesélve.
Ha a KLASSZ-könyveket bújod, még az is megeshet, hogy a sorozatban megjelenő regényeket olvasva az eredeti mesterműhöz is kedvet kapsz – ezért is találsz az újramesélt változatokban részleteket az eredeti alkotásokból.

Egy egészen biztos: a KLASSZ sorozattal klasszabb ember leszel.

Barátsággal: Nógrádi Gergely

line

Nógrádi Gergely: A kőszívű ember fiai – Klassz!-sorozat

Jókai Mór, a nemzet mesemondója mélyen hitt a forradalomban. Részt vett a 12 pont megfogalmazásában, és 1848. március 15-én este ott volt a Nemzeti Színház ünnepi előadásán. Más aligha írhatta volna hát meg a hazaszeretet legnagyobb magyar regényét, A kőszívű ember fiait.

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely az eredeti cselekményt követve, ám rövidebb formában meséli újra a klasszikus irodalom gyöngyszemeit, azzal a céllal, hogy a remekművek a mai fiatalok számára is érthető és szerethető olvasmányok legyenek. Ugyanakkor a kiadó nemcsak a nagy nemzeti legendák megismertetéséért, de az értékes írói örökség megóvásáért is síkra száll: a sorozat köteteit számos, az eredeti regényekből kiemelt szövegrészlet gazdagítja.

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft
ISBN: 978 615 5385 68 1

line

Nógrádi Gergely: Az egri csillagok – Klassz!-sorozat

Nemzeti történelmünk dicsőséges helyszíne az egri vár, amelynek 1552-es ostroma során kétezer hazaszerető ember győzedelmeskedett kétszázezer könyörtelen idegen támadó felett. Hiába a múló idő, Bornemissza Gergőék legendája minduntalan bűvkörébe vonja az épp felnövekvő nemzedékeket. Ám az Egri csillagok nem csupán a magyar emberek kedvenc olvasmánya: Gárdonyi Géza is a legjobb művének tartotta a sodró lendületű regényt.

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely az eredeti cselekményt követve, ám rövidebb formában meséli újra a klasszikus irodalom gyöngyszemeit, azzal a céllal, hogy a remekművek a mai fiatalok számára is érthető és szerethető olvasmányok legyenek. Ugyanakkor a kiadó nemcsak a nagy nemzeti legendák megismertetéséért, de az értékes írói örökség megóvásáért is síkra száll: a sorozat köteteit számos, az eredeti regényekből kiemelt szövegrészlet gazdagítja.

Terjedelem: 272 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft
ISBN: 978 615 5385 67 4

line

Mindjárt itt újra az ovi, a suli, és úgy érezzük, jó lenne, ha gyerekünk gyakorolna egy kicsit? Ezt játékosan is megteheti!


Az évszakok – Barátnőm, Bori foglalkoztató

A Barátnőm, Bori foglalkoztatófüzet-sorozat ezen kiadványa óvodásoknak vagy iskolai előkészítő csoportba járó gyerekeknek segít ismereteket szerezni az évszakokról, és rendszerezni azokat.
A kicsik nyomon követik a természetben zajló változásokat, és a játékos fejlesztő feladatok által ismerkednek a növény- és állatvilággal. Kedvükre színezhetnek, vagy gyűjthetnek faleveleket és terméseket. A gyerekek sok izgalmas kérdésre kapnak választ, és mindezt játékos formában, hogy az ismeretszerezés szórakoztató élmény legyen számukra.

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 190 x 270 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 890 Ft
ISBN: 978 963 9737 08 2

line

Az óvodában – Barátnőm, Bori foglalkoztató

Bori óvodába jár, ahol sok érdekes dolog történik nap, mint nap. A Barátnőm, Bori foglalkoztatófüzet-sorozatnak ez a része ismerős helyszínekre kíséri el az óvodás korú gyerekeket. A játékos feladatok a gyerekek mindennapi élethelyzeteihez és tevékenységeihez igazodva segítenek fejleszteni a különböző készségeket úgy, mint a különböző színek és formák felismerése, képek kiegészítése, térbeli irányok és a dolgok egymáshoz viszonyított helyzetének megfogalmazása. Előre megrajzolt sablon segítségével ablakra ragasztható képet csinálhatnak maguknak, vagy akár a saját óvodai jelüket is elkészíthetik.

Terjedelem: 24 oldal
Méret: 190 x 270 mm
Kötés: Irkafűzött
Ár: 890 Ft
ISBN: 978 963 9737 65 5


line

OLVASS VELEM!


A sorozatban egy-egy bájos, izgalmas történet elevenedik meg azoknak, akik már barátkoznak az önálló olvasással. A főhős nagyobb betűvel írt, színes mondatait a gyermekek, a hosszabb részeket a szülők, nagyobb testvérek olvashatják.
Igazi közös, családi szórakozás!


Amelie Benn: Léna rózsatánca – Olvass velem!-sorozat

Amikor Léna varázslatos balettszoknyája felragyog, már tudja, hogy barátnői a Tündérligetben bajban vannak. Egy gyors forgás, és máris ott van közöttük. A tündérbalerinák elpanaszolják, hogy egy ronda mocsári szörny elrabolta a társukat, Ibolyát. Nélküle viszont nem tudják eltáncolni a virágbalettet, ám akkor az összes virág elveszíti a színét! A barátnők Léna vezetésével nekivágnak a sivatagnak, hogy kiszabadítsák a kis tündért. Vajon mi lesz a közelgő ünnepi előadással?

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 155 x 220 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 615 5385 72 8

line

Alexandra Fischer-Hunold: Rozália királykisasszony a varázspóniknál – Olvass velem!-sorozat

Rozália királykisasszony legnagyobb álma, hogy megtanuljon lovagolni. Mágikus zenélőórája segítségével egy pillanat alatt a varázspónik földjén találja magát. Itt aztán valóra válik az álma, kedvére lovagolhat, olyan boldog, mint még soha. De amint feltűnik Mester, a félelmetes fekete csődör, véget ér a vidám lovaglás. A varázspónik rettegett ura gonosz tervet forral. Vajon sikerül Rozália királykisasszony furfangos ötletével legyőzni Mestert, vagy örökre ott kell maradnia bátyjával és egyszarvújával a varázspónik földjén?

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 155 x 220 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 615 5385 71 1








Kapcsolat



Csapody Kinga
főszerkesztő
Mobil: (+36/30) 343-3270
E-mail: csapody.kinga@lira.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése