2013. július 19., péntek

Az olvasás éjszakája

OLVASÁSFESZTIVÁL 2013. szeptember 13-án

FELHÍVÁS!
A Supka Géza Alapítvány felhívással fordul Magyarország könyvesboltjaihoz, könyvkereskedéseihez. Kérjük, bátorítjuk a könyvesboltokat, csatlakozzanak Az Olvasás Éjszakája című rendezvénysorozathoz 2013. szeptember 13-án!
A csatlakozás módja: a csatlakozó könyvesboltok ezen az éjszakán meghosszabbított nyitva tartással, irodalmi és/vagy könyves programokkal várják az olvasókat. A Supka Géza Alapítvány a három főhelyszín programjainak részbeni finanszírozásában tud szerepet vállalni, az újonnan csatlakozó könyvesboltok programköltségeinek fedezését nem tudja vállalni. Ugyanakkor a projekt számára létrehozott média-infrastruktúra segítségével minden csatlakozó számára tudunk nyilvánosságot, hírverést biztosítani. A csatlakozó könyvesboltok programjait felvesszük a hivatalos programok közé, megjelentetjük internetes felületeinken, szerepeltetjük sajtóközleményeinkben, média-megjelenéseinkben.
A fesztivál témája: Az éjszakának titkai vannak. Ismeretlen állatok ébrednek a kertben, a szoba felé vámpír oson, a telihold fényénél szerelmesek omlanak egymás karjába. Félelmek, álmok, csillaghullás – az éjszaka a lehetetlen megvalósulása. Az Olvasás Éjszakáján harminc kortárs magyar író meséli, olvassa, mutatja, mit jelent számára az éjszaka. Amikor nem alszol – olvass!
A fesztivál koncepciója: Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be. A társadalom olvasásképét szeretnénk frissítése. 2013. szeptember 13-án 14.00 órától másnap hajnalig a rendezvény három helyszínén (budapesti könyvesházakban) a könyv- és folyóirat kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország könyvesboltjai meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.
Az Olvasás Éjszakája a magyar nemzeti írott kultúra ismert és elismert alkotóit hozza közelebb az olvasókhoz.
Mivel Az Olvasás Éjszakája helyszínei ismert könyvesházak, a rendezvénnyel azokra a helyekre viszünk nagy tömegeket, ahol a fesztivál ideje után is találkozhatnak az magyar írott kultúra műveivel. (A közgyűjtemények korlátozott állománygyarapítási forrási miatt jelenleg a könyvesházak kínálják a friss irodalmi produktumok legszélesebb spektrumát.)
Egyediség, innováció: A pódiumos műsorszámok nem hagyományos beszélgetések lesznek. Minden fellépő alkotót arra kérünk, készüljön rövid, nem irodalmi produkcióval is. A huszonöt perces színpadi fellépéseket ötperces videószkriptek kötik össze. A videókat a két, fiatal írókat tömörítő szervezet, a FISZ és a JAK készíti. Ezek a videók egy-egy, az utóbbi időben megjelent, fiatal alkotó által jegyzett könyvre hívják fel a figyelmet.

JELENTKEZÉS
Várjuk a könyvesboltok jelentkezését e-mailben vagy telefonon:
Lafferton Kálmána Supka Géza Alapítvány elnöke (lafferton.kalman@ujkonyvpiac.hu)
Szabó Tibor Benjámina Supka Géza Alapítvány kurátora, projektmenedzser (szabo.tibor.benjamin@gmail.com)

Telefon: (1)210-9933
A kezdeményezéshez csatlakozni természetesen bármikor van lehetősége a könyvesboltoknak, a fesztivál kommunikációja miatt azonban arra kérjük leendő partnereinket, a lehető leghamarabb jelezzék részvételi szándékukat! Kérjük, akkor is jelezzenek, ha csak tervezik a részvételt! A jelentkezőket azonnal megjelenítjük internetes felületeinken.
 SUPKA GÉZA ALAPÍTVÁNY AZ OLVASÁS NÉPSZERŰSÍTÉSÉÉRT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése